CHP'li Engin Altay'dan Erdoğan'a 'Sülün Osman' göndermesi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sülün Osman da Recep Tayyip Erdoğan da tarihi şahsiyet. İkisi de aynı işi yapmış, kendilerine ait olmayan malları peşkeş çekmişler" dedi.

Yayınlanma: 16.12.2019 - 16:25
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçeleri üzerinde CHP Grubu adına konuşmalar yapıldı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, iktidarın birçok üniversite açtığını ancak buralardan mezun olanları istihdam etmediğini, bu nedenle gençlerin hayalleriyle oynadığını savundu.

Gençlerin işsiz olduğunun altını çizen Taşcıer, Türk gençlerine yönelik bir araştırmada yanıt verenlerin en büyük hayalinin ülkeyi terk etmek olduğunu söylediğini öne sürdü.

Taşcıer, şunları kaydetti:

"Siz gençleri de ayrıştırdınız. Sizin gençleriniz tabi ki ticaret dehası maşallah. Hepsinin gemicikleri var, ticaretleri son derece değerli, en pahalı saatleri takıyorlar, pahalı arabalarla, pahalı yatlarla sosyal medyalarında en güzel pozları veriyorlar, bunlar sizin gençleriniz. Benim bahsettiğim gençler, yıllardır sizin eseriniz olan bu ülkede eşit olmak istiyor, özgür olmak istiyor, adil olmak istiyor, insanca yaşamak istiyor. Gençler ne istiyor biliyor musunuz, değerli milletvekilleri? Gençler, hayal kurabilecekleri bir Türkiye istiyor. Gençler, sizin yönetmediğiniz bir ülke istiyor."

“SÜPERMARKET AÇAR GİBİ…”

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, Türkiye'de 207 tane üniversite bulunduğunu söyledi. Bankoğlu, "Süpermarket açar gibi üniversite açarak ülkeyi getirdiğiniz hal belli. Gençler kendini mutsuz, umutsuz, daha da kötüsü baskı altında hissediyor. Sonuçsa beyin göçü. 2018 yılında yaklaşık 140 bin kişi yurt dışına göç etmiş ve bunların çoğunluğu genç. Siz her ne kadar bu kürsüden bunu daha önce de Sayın Bakanınız da reddetmiş olsa da gidiyorlar değerli arkadaşlar, hem de geri dönmemek üzere gidiyorlar." diye konuştu.

“SÜLÜN OSMAN DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN DA TARİHİ ŞAHSİYET”

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'li milletvekillerinin sokak ağzıyla konuştuklarını öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hiçbir CHP'li milletvekilinin sokak ağzıyla konuşmadığını ancak zaman zaman o tür konuşmaya da ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

Altay, "Sülün Osman da Recep Tayyip Erdoğan da tarihi şahsiyet. İkisi de aynı işi yapmış, kendilerine ait olmayan malları peşkeş çekmişler." ifadesini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler