CHP’li Eren Erdem: Yolumuzdan dönmeyeceğiz

Yeni yargı paketi ile birlikte geçen haftalarda tahliye olan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ''Nasıl girdiysek öyle çıktık. Bugün de inandığımız barış, demokrasi, kardeşlik mücadelesinde ısrarlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yayınlanma: 10.11.2019 - 23:13
CHP’li Eren Erdem: Yolumuzdan dönmeyeceğiz
Abone Ol google-news

Yeni yargı paketi ile birlikte geçen haftalarda tahliye olan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Dergâhı’nı ziyaret etti. 

Cemevi ziyaretinde konuşan Erdem, 2 yıl tutuklu kaldığını anımsatarak “İçeride inancımızın, düşüncelerimizin, fikirlerimizin, mücadelemizin bedelini ödedik. Bu süreçte gerek partim, gerek arkadaşlarım, gerek ailem ve en çok da sizlerin desteğini gördüm. Buradaki analarımın, arkadaşlarımın ve kardeşlerimin dualarını hissettim. Hiç yalnızlık çekmedim. Nasıl girdiysek öyle çıktık. Bugün de inandığımız barış, demokrasi, kardeşlik mücadelesinde ısrarlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Türkiye’de her dönem insanların bedel ödemek zorunda kaldığını anlatan Erdem, “Bizden önce çok daha ağır bedeller ödeyen insanlar oldu. Sivas’ta, Çorum’da, Maraş’ta sırf düşünceleri nedeniyle ve demokrasiyi savundukları için insanlar diri diri yakıldılar. Bu ülkede maalesef demokrasi kurumsallaşmadı. Ama bir umut var. Hep beraber demokrasiyi kurumsallaştıracağız” diye konuştu. Erdem, her mücadelenin bazen bir bedel ödetmek zorunda kaldığını ancak darağacına gitse dahi demokrasiyi savunmaya devam edeceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler