Çinli işçi de fıtrat kurbanı

Bartın’da kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi öldü. Ocağın sahibi, Erdoğan’ın sözlerini referans gösterdi.

Yayınlanma: 19.09.2014 - 21:39
Abone Ol google-news

Bartın’ın Amasra ilçesinde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi öldü, 1 Çinli işçi de yaralandı. Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren Hattat Holding’e ait kömür ocağında dün saat 11.00 sıralarında göçük oldu. Maden ocağında Çinli işçilerin hazırlık işlerini yürüttüğü bölgede yan taraftaki kömür yığınlarının çökmesi sonucu göçük oluştu. Çinli işçilerden Wenliang Zhang (38) ve Zhank Qi Xue (44) kömür yığınlarının altında kaldı. İşçiler, mesai arkadaşlarının çalışması sonucu göçükten kurtarılarak ocaktan çıkarıldı. İşçilerden Wenliang
Zhang (38) yaşamını yitirirken, yaralı işçi Zhank Qi Xue (44) ise ambulansla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaymakam Mehmet Yıldız, galerinin yan tarafından paso kayması sonucu kısmi göçük oluştuğunu söyledi. Ölen işçinin vücudunun yarısına kadar göçük altında kaldığını, diğerinin
ise sadece ayaklarının göçükten etkilendiğini belirten Kaymakam Yıldız, “Göçükten kurtarılan işçiye gerekli müdahale yapıldı. Geri döndürebilmek için arkadaşlar uğraştı. Ancak işçi kurtarılamadı. Diğerinin durumu iyi” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Holdingin patronu: Trafik kazaları da oluyor

Kazayla ilgili olarak hurriyet. com.tr’ye konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, madende mahsur kalan hiçbir işçinin olmadığını belirterek, “Biz madenimizde 220 Çinli işçi çalıştırıyoruz. Çinliler bu işten anlıyor. Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Mercedes araba kullansanız da kaza oluyor Fiat araba kullansanız da… Maalesef Reis-i Cumhurumuzun söylediği gibi bu işin fıtratında kaza var. Trafik kazaları da fazla oluyor” diye konuştu. Hattat’ın verdiği bilgilere göre Bartın’daki madende henüz kömür çıkarılmıyor, sadece kömür galerileri açılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler