Çipras acele hareket ederek kazandı

Kathimerini gazetesi editörü Aleksis Papahelas, Yunan Skai televizyon kanalındaki yorumunda “Çipras hemen seçimlere gitmekle akıllılık etti” diyerek, SYRİZA’dan ayrılan Halkın Birliği (Laiki Enotita) partisinin yükselmesine ve meclise girmesine zaman kalmadığını vurguladı.

Yayınlanma: 21.09.2015 - 23:49
Abone Ol google-news

Yunanistan’da yazılı ve görsel basında yorum yapan analistler, seçimlere katılım oranının düşük olduğunun altını çizdiler. Seçmenlerin SYRİZA’ya ikinci bir şans tanımasını da halkın, partinin lideri Aleksis Çipras’ın ‘Bundan iyi bir anlaşma getiremezdik’ tezine inanmış olmasına bağladılar. Seçimlerin zamanlaması da sonuçta etkili oldu. Yorumculara göre bir önceki mecliste geçirilen ekonomik önlemlerin etkisi henüz hissedilmeden yapılan seçimler SYRİZA’nın fazla oy kaybına uğramasının önüne geçti.

Kathimerini gazetesi editörü Aleksis Papahelas, Yunan Skai televizyon kanalındaki yorumunda “Çipras hemen seçimlere gitmekle akıllılık etti” diyerek, SYRİZA’dan ayrılan Halkın Birliği (Laiki Enotita) partisinin yükselmesine ve meclise girmesine zaman kalmadığını vurguladı. Yannis Pantelakis’ın kaleme aldığı bir yazıda da “Kreditörlerin, hangi parti seçilirse seçilsin memorandumun uygulanması gerektiği şeklindeki uyarıları pek çok insan tarafından duyulmadı” yorumu da yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler