Çizerlerin gözünden ‘Sosyal Uyum’

Aydın Doğan Vakfı (ADV) ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin (YÇD) işbirliğiyle öğrenciler arasında düzenlenen 12. Karikatür Yarışması’nda dereceye giren genç çizerlere ödülleri verildi. Yarışmanın öncülerinden, bu yıl hayatını kaybeden karikatürist İbrahim Tapa’da özlemle anıldı.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 14:09
Çizerlerin gözünden ‘Sosyal Uyum’
Abone Ol google-news

27 şehirden 143 okul, 563 öğrencinin 644 karikatürle katıldığı yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 28 Mayıs Salı günü Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. İlkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar 5 ayrı kategoride yapılan yarışmada eserleri Aziz Yavuzdoğan, Kaan Saatçi, Piyale Madra, Raşit Yakalı, Tan Oral’dan oluşan jüri değerlendirdi.

ADV’nın karikatür sanatına ilgi duyan genç kuşağın oluşması ve yetişmesine katkı sağlamak amacıyla desteklediği yarışma, 2006 yılında YÇD tarafından başlatıldı. Derece alan karikatürler bu yıl da vakıf tarafından albüm haline getirilerek dağıtıldı. Yazmaya ilgi duyan genç kuşağın teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla 2007 yılında YÇD’nin başlattığı ve Doğan Egmont Yayıncılık (DEY) işbirliğinde sürdürülen “Sosyal Uyum” temalı 11. Öykü Yarışması’nın dereceye giren öyküleri, DEY tarafından basılarak dağıtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler