Çolakkadı, Öz ve Şafak'tan veda

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) son kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Turan Çolakkadı ile Başsavcıvekili olarak görevlendirilen Zekeriya Öz ve Ercan Şafak adliyede çalışan gazeteciler ve polislerle vedalaştı.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 09:05
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin duruşma salonlarının bulunduğu bölümde yer alan basın odasına gelen Çolakkadı, Öz ve Şafak, adliyede görev yapan gazetecilerle tek tek tokalaştı. Bu sırada birbirlerini görüntülemeye çalışan basın mensupları ile savcılar karşılıklı olarak helallik aldı.
Savcılar, duruşma salonlarının bulunduğu bölümdeki polis noktasında görev yapan memurlar ile Adli Tabiplikte çalışanlarla da vedalaştı.

Çolakkadı, Öz ve Şafak için saat 14.00 sıralarında bir uğurlama töreni düzenleneceği bildirildi.
Bu arada, bir ayağının üzerine basmakta güçlük çektiği gözlenen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Öz'ün, rahatsızlığına rağmen göreve başladığı öğrenildi. Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Çolakkadı ve Başsavcıvekili Öz'ün bazı eşyaları, 2 ayrı araçla Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine taşındı.
 


Göreve başladılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Turan Çolakkadı ve başsavcıvekilleri Zekeriya Öz ile Ercan Şafak, Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayına gelerek yeni görevlerine başladı.
Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Eker tarafından karşılanan Çolakkadı, Öz ve Şafak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı makamına çıktı. Basın mensuplarını makamında kabul ederek, görüntü ve fotoğraf almalarına izin veren Başsavcı Çolakkadı, şunları söyledi:

''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ağır ve önemli bir görev. Yüksek kurum, böyle takdir etti. Bizler de layık olmaya çalışacağız. Bizler yargı mensubuyuz, hakikati araştırırız, bu hakikate de yasaların verdiği yollardan ulaşmaya çalışırız. Amacımız milletimize hizmet etmektir. Başsavcı olarak geldim. Burada başsavcıvekili, cumhuriyet savcıları ve idari işleri yürüten arkadaşlarla birlikte bir ekip olarak çalışacağız. Artık karizmatik liderler yok, ekip işi var, dünya böyle, iş bölümü var. Neticeten gemi kaptanı olsam da bu ekiple inşallah görevi en iyi şekilde yürüteceğime inanıyorum.''

Beşiktaş Adliyesindeki soruşturmalara ilişkin bir soru üzerine de Çolakkadı, ''Daha önce de söylemiştim. 'Zekeriya gitti Ergenekon bitti' diye bir şey olamaz. Soruşturmalar kişiye bağlı değildir. Bir suç varsa soruşturulur. Oradaki arkadaşlar bu işin ehlidir. Daha önce de görev almıştır. Orada bıraktığımız ekibe ben güveniyorum.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler