Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veliaht Prens Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, telefonda görüştü. Bin Selman görüşme sonrası yaptığı açıklamada gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, “Kral Selman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ben olduğumuz sürece Türkiye ile Suudi Arabistan’ın arasını bozamazlar” dedi.

Yayınlanma: 24.10.2018 - 17:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, telefonda görüştü.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin bütün yönleriyle aydınlatılması için ortak çaba harcanması hususu ve bu çerçevede atılması gereken adımlar ele alındı.

Görüşme sonrası Suudi Arabistan'dan açıklama

Veliaht Prens Selman görüşme sonrası, katıldığı "Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı"nda Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaşıkçı cinayetini çözme konusunda Türkiye ile iş birliği yaptıklarını ifade eden Bin Selman, "Bu acı olay üzerinden Suudi Arabistan ve Türkiye arasında çatlak oluşturmak isteyenler var. Onlara buradan şu mesajı göndermek istiyorum: Suudi Arabistan'da ismi Selman bin Abdulaziz olan bir kral, ismi Muhammed bin Selman olan bir veliaht prens ve ismi Erdoğan olan bir Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu sürece bunu asla başaramayacaklar." diye konuştu.

Bin Selman'dan Katar vurgusu

Açıklamasında bölgedeki ekonomiler hakkında da Bin Selman, "Katar ekonomisi dahi - onunla anlaşmazlığımıza rağmen - güçlü bir ekonomiye sahip ve 5 yıl sonra farklı olacak. Bölge ülkeleri ekonomik olarak Yeni Avrupa'dır." dedi.

<haber-yatay:1120517,1120126,1116479,1116319>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon