Cumhuriyet çalışanlarının ikinci duruşmadaki savunmaları

Cumhuriyet davasının ikinci duruşmasında savunma yapan arkadaşlarımız, ilk duruşmada olduğu gibi iddianamedeki skandalları ifşa etti. İlk duruşmada çöken iddianameye ve tanıkların ifadelerine rağmen mahkeme beş arkadaşımızın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 12:45
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Davası’nda arkadaşımız Emre İper, 158 gün sonra hâkim karşısına çıktı. İper, telefonunda ByLock olmadığını bir kez daha anlattı ve “Benden FETÖ’cü çıkmaz” dedi. Duruşmada dinlenen tanıklar ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi. Akın Atalay davanın saçmalığını şöyle anlattı: “Burada öyle bir dava görülüyor ki, dosyayı eşeledikçe adaletsizlik fışkırıyor. Hepimiz adalet göçüğü altındayız.”

Murat Sabuncu, Kadri Gürsel ve Ahmet Şık da mahkemede daha önce olduğu gibi iddiaların asılsızlığına ve ülkedeki adaletsizliğe dikkat çekti. Tüm bunlara rağmen mahkeme heyeti, arkadaşlarımızın tutukluluğunun devamına karar verdi. Gerekçe, duruşmaya gitmeyen üç tanığın dinlenmemiş olması. Arkadaşlarımız 25 Eylül’deki duruşmaya kadar tutuklu kalacak. Arkadaşlarımızın ikinci duruşmada yaptıkları savunmalar şöyle: 

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

Cumhuriyet yazar, yönetici ve avukatlarının ilk duruşmada tarihe geçen savunmalarının tam metinleri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon