Cumhuriyet Kitap'ın, 1536'ıncı sayısı

Cumhuriyet Kitap’ın 25 Temmuz'da yayınlanan 1536'ıncı sayısının kapağında, Turgay Fişekçi’nin, Akgün Akova’yla yeni yayımlanan kitabı merkezinde yaptığı ve o günlerden günümüze hayatı ile şiirindeki değişimleri de konuştuğu söyleşisi yer alıyor.

Yayınlanma: 24.07.2019 - 14:44
Abone Ol google-news

24 Temmuz Lozan Antlaşmasının 96. Yılı. Bu hafta bu büyük tarihsel olay yeniden anımsanacak ve üstüne düşünülecek. Ne kadar zaman geçerse geçsin, Cumhuriyetimizin kuruluş belgesi olmasıyla asla eskimeyecek, önemini koruyacak bir olay.

Bu ve gelecek sayımızda yazarlığının yanında diplomat kimliği de olan Oğuz Demiralp’in Lozan üstüne hem siyasal düzlemde hem de edebiyata yansıyan örneklere değinen yazılarını okuyacaksınız.

1990’larda Sunay Akın’la birlikte gerçekleştirdikleri şiir etkinlikleriyle büyük ilgi toplayan Akgün Akova’yla yeni yayımlanan kitabı çevresinde o günlerden günümüze hayatındaki ve şiirindeki değişimleri konuştuk.

Ataol Behramoğlu şiirine “psikodinamik” açıdan bakan Uçurumdan Geçerek Gelirim Sana kitabını Hüseyin Peker inceledi.

İlk romanı Proleterler İçin Patafizik Dersleri’yle, zaman mekân gerçeklik gibi kavramları alt üst ederek yeni bir dil yaratan Onur Akyıl’ın kitabını arkadaşımız Gürer Mut tanıttı.

Sözebesi” köşesi, dilimizin günlük kullanımında artık kontrolden çıkmış olan yanlış kullanımlara yöneldikçe okurlardan giderek artan bir ilgi görüyor. Ülkemizin varlığı kadar önemli bir konu, dilimizin varlığını sürdürebilmesi. Dil duyarlığının sürdüğünü görmek sevindirici.

İyi okumalar.

Turgay Fişekçi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon