Cumhuriyet Vakfı yararına sergi...

74. Yunus Nadi Ödülleri’nin verildiği gece açılan ve Cumhuriyet Vakfı yararına düzenlenen “Düşler Sokağından İzler” adlı sergi 1 Aralık’a kadar uzatıldı.

Yayınlanma: 23.11.2019 - 00:37
Cumhuriyet Vakfı yararına sergi...
Abone Ol google-news

Serginin küratörlüğünü Denizhan Özer üstleniyor. Bu serginin, ülkemizde dayanışma kültürünün göstergesi olduğunu ifade eden Özer, “Biz aslında bu bağış sergisini bir anlamda bağış ve destek sergisine çevirdik. 74 yıl önce başlayan bir hikayede ne anlatılabilirdi ben onu düşündüm çünkü ülkeye hizmet vermiş bir gazete ve Yunus Nadi Ödülleri ile gelen yıllardır bir ivme var ve bir şekilde sergiyi de bu ivmeye dahil etmek istedik. Bunun için de büyük bir sergi olsun istedik ve o süreç başlamış oldu. O süreçte Türkiye’nin önemli sanatçıları ile bağlantılar kurduk fakat bunu yaparkende sadece Türkiye’nin önemli sanatçıları, ustalardan oluşan seçki değil orta kuşak ve gençlerle de bu seçkiyi besledik” diyor. 

 74 sanatçının yapıtlarının yr aldğı sergide, Ekrem Kahraman’ın ‘Gılgamış Destanı’, Onay Akbaş’ın resmi, Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Atlar ve Adlar’ı, Bedri Baykam’ın ‘Mustafa Kemal Destan’ı , Sali Turhan’ın ‘ ‘Şovalye’si, Doğan Paksoy’un ‘Yeni Türkiye’si gibi birçok eser bulunuyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler