"Daha fazla müzakereciye ihtiyaç var"

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silvia, "Orta doğu sorununun çözümüne yardımcı olmak için daha fazla aktöre ve müzakereciye ihtiyaç var" dedi.

Yayınlanma: 19.05.2010 - 18:15
Abone Ol google-news

İspanyol El Pais ve Brezilya'nın Valor Economico gazetelerinin Madrid'de birlikte organize ettikleri Brezilya üzerine bir konferansta konuşan Lula, "Brezilya, dünya siyasetinde büyük bir siyasi temsilci haline dönüşmeyi arzuluyor" şeklinde konuştu. Yeni bir küresel yönetime ihtiyaç duyulduğuna ve BM'nin çok daha güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Lula, mevcut durumdaki gibi devam edilmesi halinde daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınacağını savundu.

Brezilya Devlet Başkanı, BM'nin 1945'in dünya siyasetini temsil ettiğini 2010'un ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyleyerek, Afrika, Orta Doğu, Latin Amerika, Hindistan ve Japonya'nın eksikliğinin hesaba katılması gerektiğini ifade etti. Lula, "BM'nin koltuklarında oturan ve karar alan güçlü ülkelerin, değişiklik istemediklerini" kaydetti. Lula ayrıca, G-20 ülkeleri liderlerinin G-20 içinde ne karar alırlarsa alsınlar ülkelerine geri döndüklerinde verdikleri sözleri yerine getirmediklerini savundu.

Öte yandan konferansta konuşan İspanya'nın eski sosyalist başbakanı Felipe Gonzalez, Brezilya ve Türkiye'nin uranyum takası konusunda İran ile vardıkları mutabakata destek verilmesi gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler