"Daha kaç kadın öldürülmeli?"

Aysel Şahin, kızını öldüren polisin 1,5 yıl hapis yatıp çıkmasına, Dünya Kadınlar Günü’nde isyan etti.

Yayınlanma: 09.03.2019 - 13:17
Abone Ol google-news

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılan acılı anne Aysel Şahin, 23 yaşındaki kızı Feray’ı katleden polis memurunun 1,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmesine tepki gösterdi. Aysel Şahin, “İnsan öldürmenin iyi hali mi olurmuş? Daha ne kadar kadının öldürülmesi gerekiyor” dedi.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe çok sayıda kadının yanı sıra CHP Parti Meclisi üyeleri Fatma Güner ve Semra Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkan adayı Süleyman Dalkılıç, Akdeniz Belediye Başlan adayı Sabit Yelkovan da katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP’li belediyelerin halkçı belediyecilik yapacağını ve başta kreşler ve sığınmaevleri olmak üzere kadınların güçlendirilmesine yönelik projeler yapacaklarını söyledi.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, “Ben başkanlığım dönemimde en fazla mutlu olan kesim kadınlar olacak. Çünkü ben kadınlardan tarafım, çocuklardan tarafım” dedi.

Etkinlikte, polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen 23 yaşındaki Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin de söz aldı. Kızının fotoğrafıyla kürsüye çıkan Aysel Şahin şunları söyledi: “23 yaşındaki kızımız hiç tanımadığımız, hayatımızda bir kere bile görmediğimiz bir polis tarafından evinde vurularak öldürüldü. Feray, Türkiye’de öldürülen ne ilk, ne de son genç kızdı. Türkiye’de her yıl 400 kadın öldürülüyor. Çünkü yasalar caydırıcı değil. İnsan öldürmenin iyi hali olur mu? Bu uygulama neden kaldırılmıyor. Daha ne kadar kadının öldürülmesi gerekiyor. Katiller cinayetten sonra yok sevgiliydik, yok geçim derdiydi diye kılıflar buluyor, takım elbise giyerek iyi hal indirimi alıyor. Kadınlar her gün öldürülme korkusu yaşıyor. Çünkü caydırıcı cezalar verilmiyor. Kızımın katili 1,5 yıl yattı ve çıktı. Şimdi dışarıda geziyor. Dosya şimdi Yargıtay’da. Umarım yanlıştan dönerler. Hakimler ellerini vicdanlarına koyup öyle karar verirler. Lütfen bu cinayetlere sessiz kalmayalım. Sen susarsam, ben susarsam bu cinayetler bitmez. Benim başıma gelmez, benim kızımın başına gelmez demeyin. Annesi ölene öksüz, babası ölene yetim, eşi ölene dul derler. Peki evladını kaybedene ne derler? Bu acının tarifi yoktur.”

Etkinlikte, CHP Parti Meclisi üyeleri Fatma Güner ve Semra Dinçer, Aysel Şahin’e çiçek takdim etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler