Davutoğlu'na göre 'Almanya'nın Türkiye'de terör alarmı' normal

Almanya'nın İstanbul ve Ankara'daki temsilcilikleri ile Alman Lisesi'ni 'terör saldırısı ihtimali' nedeniyle kapatması, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruldu. Davutoğlu'na göre bu karar 'normal'.

Yayınlanma: 17.03.2016 - 14:47
Abone Ol google-news

Türkiye sabah erken saatlerden bu yana Almanya'nın İstanbul ve Ankara için verdiği 'kırmızı alarmı' konuşuyor. Önce Beyoğlu'ndaki Özel Alman Lisesi 'güvenlik gerekçeleriyle' tatil kararı aldı, bu kararın ardından İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu ile Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği, "ciddi saldırı uyarısı" sebebiyle kapatıldı.

ALMANYA: SOMUT VE CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİLGİLER ULAŞTI

İstanbul ve Ankara'da büyük panik uyandıran bu kararların ardından Türk yetkililerden açıklama gelmeden Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier açıklama yaptı. Almanya'nın İstanbul ve Ankara'daki diplomatik temsilciliklerini kapatma kararıyla ilgili olarak, "Dün akşam güvenlik birimlerimize Türkiye’deki Alman temsilciliklerine yönelik saldırı ihtimali konusunda somut ve ciddiye alınması gereken bilgiler ulaştı" diyen Steinmeier, "Gerekli bir önlemdi. Alman vatandaşlarının ve buralarda çalışanların korunması öncelikli bir konu" ifadelerini kullandı.

'SALDIRI TEHDİDİ' DAVUTOĞLU'NA SORULDU, YANIT: NORMAL

Almanya'dan gelen 'saldırı tehdidi' açıklamaları, Kızılay'daki saldırı bölgesini incelemelerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruldu. Pazar akşamı Ankara'daki kanlı saldırının ardından gerçekleştirilen 'güvenlik zirvesi'nde alınan güvenlik önlemlerini gözden geçirdiklerini anlatan Davutoğlu, Almanya'nın 'saldırı ihtimali' uyarıları için ise, "Terör saldırıları sonrasında, dünyanın her yerinde güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, terörün oluşturmaya çalıştığı psikolojiye direnmektir. Toplumun sağlam direncine ihtiyacımız var" ifadeleriyle yanıt verdi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARINI CİDDİYE ALIN

Davutoğlu bu sözleri söylediği sırada bir açıklama da İstanbul Valiliği'nden geldi. Valilik'ten yapılan açıklamada, "Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Der Spiegel Türkiye muhabirini geri çekiyor

ALMANYA SALI GÜNÜ 'ANKARA' UYARISI YAPMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, salı günü Ankara'da yaşayan Alman vatandaşlarına "her an olabilecek bir saldırı" konusunda uyarıda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler