Davutoğlu'ndan skandal açıklama: Ankara'daki saldırı sonrası oylarımızda yükseliş var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında "Ankara saldırısından sonra oylarımızda yüzde 43-44 bandına doğru bir yükselme trendi devam ediyor" dedi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 08:12
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Sayın Bahçeli 4 şartlarını kabul edip etmeyeceğimizi bile sormadı" dedi. 

"SALDIRI SONRASI ANKET YAPTIK, OYLARIMIZ YÜKSELİYOR" 

1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar hedeflediklerini belirten Davutoğlu, AKP'nin oylarının an itibariyle yüzde 44 bandına doğru yükseldiğini söyledi. Davutoğlu, "Anketler geliyor. Beyanname sonrası anket yaptık, Ankara'daki terör saldırısı sonrası kamuoyunun nabzını tutuyoruz. Oylarımızda bir yükseliş trendi var. Saldırıdan sonra da yüzde 43-44 bandına doğru da bir yükselme trendi devam ediyor bizim oylarımızda."

"GÜNDEMİMİZDE TEK BAŞINA İKTİDAR VAR" 

Koalisyon görüşmelerine ilişkin MHP'den gelen açıklamalara cevap veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Bahçeli 4 şartlarını kabul edip etmeyeceğimizi bile sormadı" diye konuştu. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Anayasal görevini yaparken dahi geniş tabanlı hükümete katılmayacaksın, şimdi bir seçime giderken geniş tabanlı hükümetten bahsedeceksin. Çünkü biliyorlar, bu tavır MHP'ye daha doğrusu MHP'ye değil Bahçeli'ye ve şu anki yönetime ciddi bir prestij kaybettirdi. Bir de koalisyonu gündeme getirmeye çalışıyorlar. Şimdi ben bunu değerlendirmem, neden değerlendirmem çünkü benim gündemimde koalisyon yok, benim gündemimde tek başına AK Parti iktidarı var. Koalisyon 7 Haziran akşamı olan bir realiteydi." 

ARINÇ, "BAŞBAKAN BANA SON ANKETİ GÖSTERDİ" DEMİŞTİ 

Bursa mitingine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile aynı uçakla gittiğini belirten Bülent Arınç, "Sayın Başbakanımız, bana son anketi gösterdi. 2 gün öncesi itibarıyla 276 milletvekilisayısını yakalamış durumdayız ama 276 bize yetmez. Allah'ın izniyle grafik eğrisi yukarıya doğru. Son 10 günde bu daha da yukarı çıkacak. Mitingde bir konuşma yaptım. Dedim ki: Kapının eşiğindeyiz. Haydi bakın, bir adım kaldı. Kapı açılmış ve eşikteyiz. Enteresan sonuçlar var. CHP yükselmemiş, HDP biraz kendini koruyor ve MHP de düşüşte. Bu partilerde de bir değişme olabilir ama bizim yükseleceğimiz kesin." demişti
.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler