Demirel, Anıtkabir’den sonra en büyük ikinci anıt mezara defnedilecek

Bu sabah hayata gözlerini yuman 9’uncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesinin, cuma günü memleketi Isparta İslamköy’de defnedileceği belirtildi. Demirel için yaptırılan 58 bin metrekarelik mezar, Anıtkabir’den sonra Türkiye’nin en büyük ikinci anıt mezarı.

Yayınlanma: 17.06.2015 - 12:42
Abone Ol google-news



Eşi Nazmiye Demirel’in yanına defnedilecek Süleyman Demirel’in anıt mezarı ‘Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin de bulunduğu İslamköy’ü yukarıdan gören Çalca Tepe’de yer alıyor. Mezar yerinde Demirel’in elinde fötr şapkasının bulunduğu heykel de bulunuyor.

Anıt mezarın da bulunduğu 650 dekar alanda çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı dokuz gölet bulunurken, Demirel 2003 yılında anıt mezarın yerini kendisi belirlemişti.
‘Burası ülke topraklarına yapılacak en büyük iyilik’

Isparta’yı kuş bakışı gören anıt mezar, Demirel’in kardeşi yüksek inşaat mühendisi Şevket Demirel tarafından yapılmıştı.

Anıt mezarı inceleyen Demirel, şunları söylemişti:

“Bu proje dünyada bir numunedir. Çalca Tepe geçmişte kayalıklardan ve kıraç topraktan ibaret bir alandı. Kardeşim önderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde bu hale geldi. Buradaki çamlar dünyanın en şanslı çamları. Çamın dünyada sulandığı tek yer burası. Burası Şevket Bey’in eseridir. Benim hemşerilerim de kendisine kucak açmıştır. Hep yardımcı olmuşlardır. Kıraç tepe, bugün Türkiye’nin yeşil envanterine girmiştir. Bu bir ülkenin topraklarına yapılabilecek en büyük iyiliktir.”

Müze olarak kullanılan evde evlenmişlerdi

Demirel, son olarak ‘Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin 26 Ekim 2014 tarihindeki açılış töreni için doğum yeri İslamköy’e gelmişti.

Demirel çifti şu anda müze olarak kullanılan evde, 1948 yılında üç gün süren bir düğünle evlenmiş ve bir süre burada yaşamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler