Demirören, beklenen açıklamayı yaptı... İşte TFF'nin kararı!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan hakem skandalıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Demirören, "Artık kurulları federasyon atamayacak. Futbol ailesi seçecek" dedi.

Yayınlanma: 24.02.2016 - 16:59
Abone Ol google-news

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in saat 11.00’de başlauyan Olağan TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek hakemlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Olağan TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından medyanın karşısına geçen Demirören'in ifadeleri şu şekilde:

"Bugün burada buluşmamızın tek sebebi Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşananlar değildir. İsimler değişir, hakemler yöneticiler değişir ama iddialar bitmez.

Şu hakem düdüğü assın, bu hakem kokartını assın. Bu sene bir de bahis iddiası eklendi.

Her sezon tam bu dönemde hakem tartışmaları tekrar gündeme gelir. Tartışmalar hiç bitmez.

Bu ortamda federasyondan beklenen bellidir. Ben bunları yapmayacağım. MHK'nın istifasını istemeyeceğim.

"MAĞDURİYETİM VAR"

Benim bir değil iki mağduriyetim var. Trabzonspor'un yaşadığı mağduriyete en az ben de onlar kadar üzülüyorum. Düzen değişmedikçe yarın başka bir camianın canı da yanacaktır."

Diğer bir mağduriyetim ise genç ve deneyimli bir hakemimizi kaybetmemiz oldu. Umut vaat eden bir hakemimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüm.

Kurullar kirli işler içinde ve şampiyonları belirliyorlar deniyor. Yöneticilerin maç sonu yaptığı açıklamları dinleyeceğimiz yerine gençlerin hayallerini dinlemeyi tercih ederiz.

"KURULLARI FUTBOL AİLESİ ATAYACAK"

Hep hayalimizi kurduğumuz yeni futbol hayali için canla başla mücadele etmeye çalışacağız. Bugünün tarihini bir yere kaydedin. Bugün yeni bir sistemin kapılarını açıyoruz. Artık kurulları federasyon atamayacak. Futbol ailesi seçecek.

Uygulanabilir adil bir çözüm için ortak bir çalıştay yapacağız. Yönetmeliklere yeniden şekil vereceğiz. Bu kararlarımızı açıklamada son dönemlerde yaşananların da elbet payı vardır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler