Demirtaş: İspatlasınlar, istifa ederim

Selahattin Demirtaş, Cizre'de öldürülenlerden bir tanesinin PKK'li olduğunun ispat edilmesi halinde istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 11.09.2015 - 11:47
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak İdil'de konuştu.

Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Sokağa çıkma yasağını ihlal etmenin cezası 100 TL ama Cizre'de çıkmanın cezası idam çünkü vali vur emri verdi.

- Parlamento kendini fesh etti. Ortada hükümet olmadığı için Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Çağrılara uyup kapıyı aralayın. Halk da hazır PKK de hazır.

- Türkiye'de Kürt sorunu yenmek yenilmek üzerine çözülemez. Yüz yıl geçse de PKK var olacak 101 yıl sonra da yine tam bu noktada olacağız, daha ileri ya da geride değil. O yüzden uzatmanın ne anlamı var, müzakerelere dönelim. Olan ölen gençlere olacak.

- Türkiye'de 6-7 Eylül olaylarında Ermenilere yapıldığı gibi, bir iki gün içinde aynı şey Kürtlere de yapılmak istendi. Kürtlere boyun eğdirmek istediler. AKP talimat verdi, MİT organize etti, çeteleri partimize, Kürtlerin üzerine gönderdiler.

- Tüm bu olaylardan sonra, bir kişiye soruşturma açıldı. O da kime? Sadece bana... (Alkışlar)

- Neden... Partililerimize hakların hatırlattığım için. Zannediyorsunuz ki; Bodrum, Cizre'ye uzaktır. Suriye'de böyle başladı, Irak'ta da aynı şekilde. Halkın taleplerini dinlemeyen, kibirli, burnu havada yöneticiler yüzünden böyle oldu.

- Türkiye de şimdi bunun kıyısında. Durum bu kadar kritik, bu kadar hassas ama hala Ankara'dan tehdit sözleri duyuluyor. Barış sözünü almayanlara cesur diyebilir misiniz?

- Kefen giyerim diyenler, baldıran zehri içerim diyenler gün bunu gösterme günüdür. Barış zamanında söylemek kolay ama baldıran zehircileri ortada yok.

İSİMLERİ TEK TEK OKUDU: İSPATLAYIN İSTİFA EDERİM

Demirtaş grup toplantısında, Cizre'de ölüdürlenlerden 11 tanesinin ismini sıralayarak, bunlardan bir  tanesinin bile PKK olduğunun ispat edilmesinin halinde istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Demirtaş, Cizre'de sokaklara çıkıp, evleri halkı tarayanları cumhuriyet başsavcılarının PKK'ye yardım yataklıktan tutuklamasını gerektiğini belirterek, "Ben olsam öyle yapardım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler