Demirtaş: Olsa olsa teşekkür edilir

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da hükümetin Cumhuriyet’i hedef almasına tepki gösterdi. Demirtaş, “Başbakan, Cumhuriyet’e olsa olsa teşekkür edebilirdi. Çünkü ortada bir hakaret, Hz. Peygamber’e saldırı yok. Başbakan’a sormak istiyorum: Senin köşe yazarların ‘Cemevi cümbüş evi’ dediler. Kaç Alevi insanları katletti?” dedi.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 05:45
Abone Ol google-news

Demirtaş, Küçükçekmece’de Garip Ded  Dergâhı’nda Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu temsilcileriyle bir araya geldi. Davutoğlu’nun Paris’teki yürüyüşünü anımsatan Demirtaş, “Orada o derginin yanında dayanışma gösterdiğini iddia ediyor, döndüğünde dergiyle dayanışma gösteren Cumhuriyet gazetesini ve okurlarını linç edecek, hedef
gösterecek bir çalışma yürütüyor. Başbakan Cumhuriyet’e olsa olsa teşekkür edebilirdi. Ortada bir hakaret, Hz. Peygamber’e saldırı yok” dedi. Demirtaş, Cumhuriyet yetkililerinin hakaret niyetleri olmadığını, dayanışma için yaptıklarını söyledi. Cizre’de yaşanan olaylarda provokasyon olduğunu vurgulayan Demirtaş, Cizre’de devlet içerisine çöreklenmiş, provokasyon üreten bir ekibin olduğunu söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler