Depremzedelere haciz Meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de depremzedelere gönderilen haczi Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 13.01.2015 - 17:50
Abone Ol google-news

Bingöl'de, Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapılan konutlarda oturan depremzedelere tebligat gönderen Ziraat Bankası, borçlarını 20 gün içinde ödemeyenlerin icraya verileceğini bildirdi. 9 yıldır ilk kez ödeme ile ilgili tebligatla karşılaştıklarını söyleyen depremzedeler, ödemeler konsunda çözüm bulunmasını istedi.

Depremzedelere icra şoku

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Önergede, söz konusu proje kapsamında müteahhitler aracı yapılarak hak sahiplerinden vekalet alındığı ve vatandaşlar adına bankadan para alma yetkisi de müteahhitlere verilerek konut, iş yeri ve hayvan barınağı yapıldığı belirtildi.

Aytuğ Atıcı'nın meclise verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap verilmesi isteniyor:

1- Bingöl çevresinde 2003 ve 2008 yılında meydana gelen afetten dolayı bu güne kadar evini yapana yardım projesi kapsamında toki tarafından kaç konut, iş yeri ve hayvan barınağı yapılmıştır? Bunlar ne zaman hak sahiplerine teslim edilmiştir?

2- Söz konusu proje kapsamında konut, iş yeri ve hayvan barınağını TOKİ kaç liraya müteahhite ihale etmiş, müteahhit vatandaşla kaç liralık özleşme yapmıştır?

3- Söz konusu konutların denetimi yapılmadan eksik olarak vatandaşa teslim edildiği doğru mudur?

4- Ziraat Bankası aracılığı ile kaç vatandaşa icra takibi yazısı gönderilmiş, bunların kaçı konut, kaçı işyeri, kaçı hayvan barınağı sahibidir? Her birine işletilen faiz oranı nedir?

5- Yaşamını zor şartlarda idame ettirmeye çalışan afetzedelerin borç faizlerinin, Sosyal Devlet anlayışı içerisinde silinmesine yönelik planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler