Depremzedelere IBAN verip yardımların iadesini isteyen AFAD'dan geri adım

İzmir'de hatalı raporlar nedeniyle depremzedelere yapılan taşınma yardımlarının iade edilmesini isteyen AFAD, tepkiler üzerine talebini geri çekti.

Yayınlanma: 19.02.2021 - 08:00
Depremzedelere IBAN verip yardımların iadesini isteyen AFAD'dan geri adım
Abone Ol google-news

İzmir'in Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan 2 bloktan oluşan Mustafa Bey Apartmanı, 30 Ekim 2020’de 119 kişinin ölümüne ve 1034 kişinin yaralanmasına neden olan depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında “orta hasarlı” olarak tespit edildi. 31 daireye AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınma yardımları yapıldı. Depremzede konut sahiplerine 5 bin, kiracılara ise 2 bin 500 TL ödendi. İki bina tamamen boşaltıldı. Depremzedeler maddi ve manevi zorluklar yaşayarak yeni evlere taşındı. Ancak aradan geçen 3.5 ayın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, binalarda yeniden inceleme yaptı ve bu kez “az hasarlı/oturulabilir” raporu verdi. AFAD, yurttaşlara gönderdiği SMS mesajında IBAN numarası vererek ödenen nakdi yardımların iade edilmesini istedi.

Cumhuriyet'in gündeme getirdiği yardım paralarının iadesi talebi, tepkiler üzerine geri çekildi. AFAD, yurttaşlara gönderdiği yeni SMS mesajında, iade talebinin “sehven” yapıldığını savundu. Vatandaşlardan nakdi yardım ödemesinin iadesine ilişkin mesajın dikkate alınmaması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler