'Devlet büyüğünün eşine hakaret'ten yargı yolu

AKP’den Kamer Genç’e suç duyurusu hazırlığı...

Yayınlanma: 27.11.2013 - 14:53
Abone Ol google-news

AKP, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Japon Büyükelçiliği’nin resepsiyonunda konuşmasına müdahale etmesine ilişkin olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor. AKP Grup Başkanvekili Belma Satır, “Devlet büyüğünün eşine hakaret, TBMM’nin şahsiyetinin zedelendiği iddiasıyla konuyu yargıya taşımak için çalışma yapıyoruz” dedi.

Satır, AKP kadın milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında Genç’i kınarken, kadın örgütleri ve Tunceli halkını da benzer tepkiyi göstermeye davet etti. CHP’nin disiplin kurullarını işletmesini beklediklerini kaydeden Satır, Meclis’te küfür eden AKP’li milletvekilleriyle ilgili disiplin işlemlerinin sorulması üzerine “O olayda AK Parti disiplin kurulları kararını verdi ve gerekli işlemler yapıldı. Hafızanızı biraz zorlamanız gerekiyor” dedi. Genç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları konusunda Satır, “Bu konuda bir çalışma yapılıyor. TBMM’nin şahsiyetini zedelediği ve bir devlet büyüğünün eşine yapıldığı için bu konuda işlem yapılabilir” açıklamasını yaptı.

Satır şunları söyledi:
“Hiçbir kutsalı olmayan, ahlaktan yoksun malum milletvekili yerli ve yabancı konukların huzurunda Türkiye Cumhuriyeti’ni rezil etmiştir. Hiçbir uluslararası diplomasi kuralına uymayan bu mütecaviz olay gerçekleşmiştir. Bu kişinin hiçbir kurum, mekan ve değere saygısı yoktur. Kadına, erkeğe, bilime, insana ve insan haklarına saygısı yoktur. Bakanlara ve milletvekillerine sen diye hitap eden bu milletvekili protokol kurallarını değil nezaket kurallarını bile bilmemektedir. CHP’nin ‘Benim terbiyesizim iyidir’ ölçüsüyle mi hareket edeceğini, bu olayı nasıl değerlendireceğini göreceğiz. Türkiye’yi bıraktı artık Japonya ile uğraşıyor bu milletvekili.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler