'Devrimci Karargah Örgütü' davasına tepki

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 57 sanıklı ''Devrimci Karargah Örgütü'' duruşması öncesi Beşiktaş'taki Barbaros Parkı'nda bir araya gelen grup, davanın açılmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 10:38
Abone Ol google-news

Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel ile eski BDP milletvekili Akın Birdal'ın da aralarında bulunduğu grup, dava kapsamında tutuklanan bazı sanıkların fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde ''Sıra kimde?'' yazılı afişin arkasında toplanarak, davayı protesto amacıyla çeşitli slogan attı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Birdal, ''Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik yapıldığı iddia edilen operasyon sonucunda, siyasi parti ve platformlarda demokratik ve meşru siyaset yapan arkadaşlarının hiçbir ilişkileri olmadığı halde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandıklarını iddia etti.

Grubun arasında bulunan İsveç Milletvekili Amaneh Kakabaveh de yaptığı açıklamada, ''Umarım bir daha Türkiye'ye bu davaları izlemeye gelmem'' dedi. Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından davanın görüleceği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne gelerek duruşmanın başlamasını bekledi.
 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler