Dilan'ın hayalleri yarım kaldı

Ankara'daki 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Dilan Sarıkaya'nın Adana'daki evine hüzün ve gözyaşı hakim oldu.

Yayınlanma: 11.10.2015 - 15:54
Abone Ol google-news



Nesligül ve Ali İzzet Sarıkaya çiftinin ikinci çocuğu Dilan Sarıkaya, Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi. Yakınlarının sevgi dolu olarak tanımladığı Sarıkaya'nın ölüm haberini ailesi televizyondan öğrendi.

TEYZESİ YIRTIK AYAKKABILARINA SARILDI

Sarıkaya ailesinin üst katında oturan teyze Yıldız Erdoğan, yeğeni Dilan'ın yırtık ayakkabıları ve fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Acılı teyze, Dilan Sarıkaya'nın hayat dolu bir kız olduğunu anlattı. Onun okula giderken giydiği ve yırtık olan ayakkabısını gösteren Yıldız Erdoğan, Dilan'ı şöyle anlattı:

"Kalbinde asla kötülük taşımıyordu. O çocuk oraya silahla gitmedi, yüreğinde sevgi ile gitti. Dilan'la hayallerimiz vardı. Hayallerimizi mahvettiler, bitirdiler. Kalbinde sadece sevgi, barış, umut vardı, hayalleri vardı o çocuğumun. Hayallerimizi bizden aldılar. Bir çocuğu öldürdüler 100 kişiyi yaktılar, yaktılar bizi."

TELEFONUNU BAŞKASI AÇTI

Dilan'ın eniştesi Sami Erdoğan ise son ana kadar Dilan'ın yaralı olduğunu bildiklerini anlatırken şöyle dedi:

"Patlama haberini televizyondan duyunca telefonla Dilan'a ulaşmaya çalıştık. Başkası açtı. Açan kişi Ankara'da büyük bir patlama olduğunu, telefonu bulduğunu sahibinin kim olduğunu bilmediğini söyledi, 'Gelin telefonunuzu vereyim' dedi. Arkadaşlarına ulaşmaya çalıştık. Ulaşabildiklerimiz yaralı olduğunu söylediler. Saat 20.00'ye kadar yaralı olduğunu biliyorduk. Benim kızım sosyal medyadan gördüğü bir fotoğrafı gönderdi. Bu fotoğrafta Dilan vardı. Umutla 'yaralıdır' diye bekledik. En son babasıyla akşam saat 20.00'da konuştuğumuzda acı haberi öğrendik. Çocuklarımızı asker elbisesi, polis elbisesi, terörist üniforması giydirip öldürüyorlar. Sonra oturup saraylarında, konaklarında, köşklerinde yüzde hesabı yapıyorlar. Bize kaç oy getirir diye hesap yapıyorlar. Onların hesaplarına da lanet olsun. Vebali boyunlarına olsun."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler