"Dinçer ve Babacan'ın akrabalık ilişkisi var mı?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e, "Dr. Kıvanç Dinçer hangi kriterler göz önünde tutularak TÜBİTAK Başkan Yardımcılığına getirilmiştir? Dr Kıvanç Dinçer'in, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile akrabalık ilişkisi var mıdır? Var ise hangi derecededir" diye sordu.

Yayınlanma: 25.01.2012 - 09:08
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Öztürk, şu soruları yöneltti:

"ARDEP'e bağlı, Nevzat Yavuz dışındaki tüm sekreterlerin tamamının görevden alınacağı doğru mudur? Doğru ise gerekçeleri nelerdir?
Sağlık Bakanlığı personeli olan Tuncer Berber'in TÜBİTAK'ın hukuk müşavirliğine getirileceği doğru mudur?
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak göreve başladığından bu zamana kadar kaç kişi, bulundukları illerden başka illere atanmıştır? Bu atananların içerisinde kaçı evli ve çocukludur? Bu kişilerin başka illere atanma gerekçeleri nelerdir?
Yücel Altunbaşak TÜBİTAK Başkanlığı görevine geldiğinden bu zamana kadar geçen süre içerisinde, kurum içerisinde kaç personelin görev yeri değiştirilmiştir? Yapılan bu görev değişikliklerinin gerekçeleri nelerdir?
Yücel Altunbaşak göreve geldiğinden bu zamana kadar geçen süre içerisinde kuruma dışarıdan kaç kişi atanmıştır? Atanan kişiler hangi kurumlardan hangi görevlere getirilmiştir?
Başkan Yücel Altunbaşak göreve geldiğinden bu zamana kadar geçen süre içerisinde ataması yapılan kişilerin kaçı 2547 sayılı yasanın 38. maddesine göre, kaçı 278 sayılı yasanın 19. maddesine göre atamaları yapılmıştır?
Kurum içerisinde personel azaltılmasına gitmek için çalışanların emekliliğe zorlandığı doğru mudur? Başkan Yücel Altunbaşak göreve geldiğinden bu zamana kadar kaç personel emekli olmuştur?
Başkan Yücel Altunbaşak göreve geldiğinden bu zamana kadar kuruma dışarıdan atanan kişilerde ne gibi kriterler aranmıştır? Atanan bu kişilerin eğitim, öğretim seviyeleri ve iş tecrübelerine ilişkin bilgiler nelerdir?
Başkan Yücel Altunbaşak göreve geldiğinde kurumda kaç Başkan danışmanı vardı? Başkan göreve geldikten sonra kuruma kaç danışman atanmıştır? Ataması yapılan danışmanlar hangi kurumlardan ve hangi kriterler göz önünde tutularak atanmıştır?
Başkan Yücel Altunbaşak göreve geldiğinden bu zaman kadar kaç personelin görevine son verilmiştir? Görevlerine son verilmelerinin gerekçeleri nelerdir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler