Dink cinayetinde ihmal davası sürüyor

Dönemin Jandarma Komutanı Öz’ün avukatı, “Yargıtay’ın cezayı bozma gerekçesi enteresan. Yargılamaya devam kararı doğru değil” dedi

Yayınlanma: 29.12.2015 - 19:21
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde Yargıtay’ın hakkında görevi ihmalden ağır cezada yargılanmasına karar verdiği dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün duruşmasına devam edildi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sanık Ali Öz’ün yer almadığı duruşmaya, Dink ailesinin avukatları katılmazken sanık Ali Öz’ün avukatı Ali Sürmen hazır bulundu. Sürmen, 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin müvekkili ve diğer 6 asker hakkında 2011 yılında verdiği cezanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından bozulduğunu anımsatarak şunları söyledi:

‘Birleştirilmeye gerek yok’

“Davayla ilgili Yargıtay enteresan ve ilk defa karşılaştığımız bir bozma gerekçesi yapmıştır. Cumhuriyet savcısının açma iradesi göstermediği bir davayı açılmış kabul ederek, ek iddianame tanzimi dahi yapılmadan yargılamaya devam edilmesi yönünde karar vermiştir. Bu doğru değildir. Kaldı ki, asliye ceza mahkemesinde iddia edilen görevi ihmalin konusu idari, ağır ceza mahkemesindeki davaya konu görevi ihmal ise adli nitelikteki görevlere ilişkindir. Soruşturma usulleri daha farklıdır. Bu nedenle birleştirilmelerine dahi gerek yoktur. Asliye ceza mahkemesinin dava dosyasının sonucuna göre, eğer bu dava dosyası ile birleştirme kararı verilirse savunmamızı ayrıntılı olarak yapacağız” dedi. Mahkeme heyeti, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Yargıtay’dan dönen dosyayla ile ilgili kararının beklenmesi için duruşmayı mart ayına erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler