DİSK Başkanı Çelebi'den Baykal'a komploya kınama

Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasına yol açan özel görüntülerinin yayımlanmasına tepki göstererek "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik bu komployu şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 11.05.2010 - 10:47
Abone Ol google-news

Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Baykal'ın istifa etmesine neden olan özel hayatının deşifre edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Son yıllarda kaygı verici bir artışla yaygın şekilde özel hayatın dokunulmazlığı ve gizliliğinin ihlali ve bu konuların siyasetin ya da muhalefetin bir aracı ve yöntemi olarak kullanılmasının son örneğininin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın özel hayatına ilişkin düzenlenen ve servis edilen görüntülerin oluşturduğunu belirten Çelebi, "Bu gelişmeler göstermektedir ki, Türkiye siyasetini yönlendirmek isteyen 'bir merkez' tarafından teknolojik olanaklar kullanılarak muhalefet dinamiklerinin peşinen cezalandırıldığı bu yöntemle, yargı üzerinde, medya üzerinde, sosyal, siyasal ve farklı toplumsal alanlarda baskı mekanizmaları kurulmak istenmektedir" dedi.

Yargıtay gibi bir kurumun bile dinlemeye alındığı bir durum karşısında vatandaşın kendini güvende hissetmesinin mümkün olmadığını ifade eden Çelebi, bu tür saldırıların arka planında toplumda güvensizlik ve korku yaratarak özgür siyaset yapma ortamının ortadan kaldırılmak istenmesinin yattığını kaydetti. Türkiye'nin temel sorunlarının çözümü konusunda özgür siyaset yapma ortamından korkmaması gerektiğine dikkat çeken Çelebi, şöyle dedi: "Aksine, özgür siyaset yapma ortamlarının bazen komplolarla bazen de zor ve şiddet kullanılarak ortadan kaldırılması, siyasi temsilcilere teknolojik saldırılar düzenlenerek siyaset yapma hakkının baskı altına alınması 'korku imparatorluğu' kurulmasının önünü açacaktır. DİSK olarak bu durumun yarattığı 'vehamete' bir kez daha dikkat çekiyor, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik bu komployu şiddetle kınıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler