Diyarbakır'da 'canlı bomba' ihbarı boş çıktı

Diyarbakır'da kaymakamlık binası yakınındaki bir parkta üzerinde bomba düzeneği olduğu iddiasıyla polisi alarma geçiren 'canlı bomba' akıl hastası bir yurttaş çıktı.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 20:04
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın merkeze bağlı Kayapınar ilçesinde, kaymakamlık binasının hemen karşısında bulunan parkta bir kişinin üzerinde bomba düzeneği bulunuduğunu ihbar etmesi üzerine polis alarma geçti. Canlı bomba olduğu belirtilen kişinin bulunduğu parka giden tüm yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

"Kurtulmak istiyorum" dedi çalışma başlatıldı

Polis, üzerinde bomba bulunduğu belirtilen kişiyle irtibat kurmak için, robotla cep telefonu gönderdi. Cep telefonunu alan canlı bomba polise, "Üzerimdekinden kurtulmak istiyorum. Bana yardım edin" dedi. Bunun üzerin polis, bomba düzeneğini etkisiz hale getirebilmesi için yine robot yardımıyla arasında makas da bulunan malzemeler gönderdi.

Bomba uzmanı yanına gitti

Saat 23.00'e kadar bomba imha ekibindeki görevlilerin çabasına rağmen canlı bomba, üzerindeki patlayıcıyı etkisiz hale getiremedi. Psikolojisinin oldukça bozuk ve tedirgin olduğu gözlenen canlı bombanın yanına özel kıyafetli bomba uzmanı gitti. Bomba uzmanı canlı bombanın üzerindeki düzeğini etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı.

"Bomba düzeneği" boş, şahıs akıl hastası çıktı

Emniyet birimlerini alarma geçiren kişinin üzerindeki düzenek boş çıktı. Saatler süren uğraşın ardından, kişinin üzerinde bomba uzmanı polisler tarafından yapılan incelemede, bomba bulumadığı ve vücuduna kablolar sararak, kendisine canlı bomba süsü verdiği belirlendi. Diyarbakır Valisi konuyla ilgili olarak, "Bombayı patlatacağını söylemiş, bunun üzerine ekipler olay yerine gidip, gerekli önlemleri aldı. Kişi, görevlileri üzerinde bomba var diye uğraştırdı. Görüşmeler sırasında üzerinde bomba olmadığı anlaşıldı. Tedbirli bir şekilde üzerindeki düzenek çıkarıldı. Kendisine canlı bomba süsü veren kişinin daha önce de benzer ihbarlarda bulunduğunu belirledik. Bu kişinin psikolojik rahatsızlığı var, Emniyetçe de daha önceden bilinen bir kişi. Canlı bomba değil. Gerekli soruşturma da sürdürülüyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler