Doğum günü hediyesi olarak meme ve böbrek kanserinden kurtuldu

Kazakistan’ın Almatı kentinde yaşayan Lyubov Topkina (72), aralık ayında meme bölgesinde büyük bir kitle hissetti. Zaman kaybetmeden tetkiklerini yaptıran Topkina’nın meme kanseri olduğu belirlendi. Ülkesinde ameliyat olmak istemeyen ve bu konuda iyi bir doktor ile merkez arayışına giren Topkina, vakit kaybetmeden Türkiye’ye geldi. Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ile görüşen Topkina, böbreğinde de bir kitle olduğunu öğrenerek büyük bir şok yaşadı.

Yayınlanma: 25.02.2021 - 03:37
Doğum günü hediyesi olarak meme ve böbrek kanserinden kurtuldu
Abone Ol google-news

 Prof. Dr. Alihan Gürkan tarafından yapılan ameliyat ile hem memesindeki hem de böbreğindeki kitlelerden kurtularak sağlığına kavuştu. Ameliyatının doğum gününden bir gün önceye denk geldiğini söyleyen Topkina, bu yıl çok farklı bir hediye almış olduğunu belirterek “Tek ameliyatla memeyi ve böbreği koruyarak sadece kitleleri alan doktorum sayesinde doğum günümde ben yeniden doğdum.

Girerken Alihan Hoca’dan doğum günü hediyesi olarak böbreğimi korumasını istedim. Tek ameliyatla memeyi ve böbreği koruyarak sadece kitleler alındı” diye konuştu. 

Özellikle ileri yaş hastalarda ikinci bir tümör odağının sanılandan daha sık görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Alihan Gürkan, şunları söyledi: 

“Her iki organa zarar vermeden, özellikle memeyi ve sonrasında böbreği koruyarak ameliyatımızı yaptık. Hastamız ileri yaşta olduğu için organları koruyarak yaptığımız ameliyat kendisine büyük avantaj sağladı. Ayrıca yeni yaşına girmeye hazırlandığı günde söz verdiğimiz gibi hayatını tehdit eden bu kitlelerden hastamızı kurtarmış olmak ve onun sevincini görmek bizim için büyük bir mutluluk.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler