Dostları Tuncel Kurtiz'i özlemle andı

Sinema ve tiyatronun usta oyuncusu Tuncel Kurtiz, Beşiktaş Belediyesi tarafından önceki akşam düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısında anıldı.

Yayınlanma: 27.11.2013 - 16:53
Abone Ol google-news

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlikte Kurtiz’le farklı dönemlerde yolu kesişen dostları; Atilla Dorsay, Melike Demirağ, Nebil Özgentürk, Tarık Akan, Ayla ve Beklan Algan’ın kızı Sevi, Tomris Giritlioğlu’nun oğlu, Ilgaz ve Yılmaz Atadeniz anılarını paylaştılar. Dostları, "Tiyatromuzun, sinemamızın şairi, filozofu ışıklar içinde uyusun" diyerek Kurtiz’i ve sevenlerini selamladılar.

Nebil Özgentürk, “Bu film gösteriyor. Kurtiz sadece TV dizilerinden ibaret değilmiş” sözleriyle Kurtiz’in dizilerdeki Ramiz dayı gibi isimlerle anılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Dorsay, onun genç sinemacılara verdiği desteğin altını çizerek; “Eşi benzeri olmayan bir sanatçıydı” dedi. Tarık Akan nasıl yokluklar içinde ama fedakarca filmler çektiklerini anlatırken, “Bu arada çok dost kaybettim” diyerek acısını, özlemini ifade etti.

Gecede Nebil Özgentürk’ün Kurtiz için hazırladığı “Bir Yudum İnsan” belgeselinden özel kurguladığı içinde “Şeyh Bedrettin”,“Teneke” gibi oyunları, “Umut”, “Otobüs”, “Kanal”, “Sürü”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” gibi filmleri ve “Muhteşem Yüzyıl” gibi televizyon dizilerinden görüntülerin de bulunduğu.bir bölüm, rol aldığı Haldun Taner’in “Keşanlı Ali Destanı" ve Peter Brook’un “Mahabharatta” oyunlarından sahneler gösterildi. Ve rol arkadaşları Tarık Akan’la kucaklaşan Melike Demirağ, ağabey bildiği Kurtiz ve onun can dostu Yılmaz Güney’e aralarında Arkadaş ve Ahmet Kaya’nın bestesi “Yakamoz”un da olduğu şarkılar söyledi.
 
Fotoğraf: Şenol Kaşıkcı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler