Dünyayı gezerken sadece Türkiye'de tacize uğradı

İngiltere'den Moğolistan'a giden bisikletçi Frances Grier, İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'den geçerken Giresun'da iki kişinin tacizine uğradığını duyurdu.

Yayınlanma: 04.09.2018 - 14:44
Abone Ol google-news

İngiltere'den yola çıkarak İpek Yolu rotasından Moğolistan'a giden İskoç bisikletçi Frances Grier Mart ayının başında Türkiye'ye girdi. Mart ayı boyunca bisikletiyle İstanbul'dan Erzincan'a Türkiye'yi gezen Grier, Giresun'dan geçerken geçerken iki kişinin tacizine uğradı.

Yolculuğunu İnstagram hesabından adım adım  paylaşan Grier'in 1 Nisan tarihli paylaşımında, 'Üç gün içerisinde "Sen. Ben. Sex"i bilen ama "merhaba" kelimesi bilmeyen iki adam beni yol kenarında durdurdu. Ben bisikleti sürüp ondan uzaklaşırken uzanıp popomu elleyen, beni öpmek için kamyonundan dışarı sarkan adam. Kırsaldan geçerken yaşadığım tacizler(Kötü gözle bakmalar) . Ve bunların hepsi ben tam anlamıyla baştan aşağa çamur ve yağ ile kaplıyken yaşandı' ifadelerini kullandı.

Olay yaşanmadan önce Türkiye'de geçirdiği 4 hafta boyunca Türkiyelilerin dostluğu, nezaketi ve misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyleyen Grier, yaşadığı olayın Türkiye hakkındaki bu düşüncelerini paramparça etmesine isyan etti.

Frances Grier'in 1 Nisan tarihli paylaşımı şu şekilde:

'Kadın olarak yalnız seyahat etmenin bir de diğer yüzü var: tatsız, istenmeyen ve düpedüz korkunç taraf; fotoğraflayamadığımız taraf; yolculuğun yıkması gereken klişeler; Gece uyutmayan, sabah ise devam etmemizi engelleyen.

Bunlar sırf, yalnız, batılı bir kadın olduğum ve medya bizi gevşek ve daha az ahlaklı olarak gösterdiği için başıma geldi. Bu adamlara, "Ben de insanım. Senden korkmak istemiyorum. Biri bunu senin kardeşine ya da kızına yapsa ne hissederdin? demek istiyorum.

Dört hafta boyunca Türkiye'nin dostluğunu, nezaketi ve misafirperverliğini met ettikten sonra, ülkenin Kuzeydoğu'sundaki iki üç erkek benim bu ülke hakkındaki görüşlerimi paramparça ettiği için nefret ediyorum. Başıma gelen bu olaydan sonra başka bir köye girdiğimde bana yaklaşan her erkeğe düşmanca baktığım için nefret ediyorum. Köyde bana meyve suyu getiren kibar adama şüpheyle baktığım için nefret ediyorum. Dünyaya korkuyla bakmaktan hoşlanmam'

YOLU TÜRKİYE’DEN GEÇEN TALİHSİZ TURİSTLER

-Dünyayı yürüyerek gezen Hollandalı Jiska Nina Van Gerner (28), tacize uğradı. Mayıs 2015
-Gelinlikle dünya turuna çıkan ve kaybolan İtalyan Sanatçı Pippa Bacca’nın cesedi Gebze’de bulundu. Mart 2008
-Jules Verne’in ‘80 Günde Devr-i Alem’ kitabından esinlenerek beş kuruşsuz dünya turuna çıkan ikili, İstanbul’da soyuldu. Eylül 2014
-Antalya Manavgat’ta Rus ve Alman turistler ölü bulundu. Eylül 2013
-Fethiye’de İngiliz 66 yaşındaki Bob Forht, kaldığı apartmanın girişinde ölü bulundu. Nisan 2013
-Almanya’dan tatile gelen 15 yaşındaki genç kız, tecavüze uğradı. Eylül 2014
-Polonyalı yazar A.P (25), tecavüze uğradı. Ağustos 2013 -Nevşehir Göreme’de 2 Japon kadın turist bıçaklı saldırıya uğradı, biri öldü. Eylül 2013
-Rize’de İtalyan çift, karavanda uyurken bıçaklandı. Turistlerden biri öldü. Eylül 2014

 
   

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler