e-Devlet'te yeni hizmet: Soyağacı nasıl oluşturulur? İşte tek tıkla soyağacı oluşturma...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, e-Devlet'e yeni bir hizmet ekledi. Daha önce yapılan alt-üst soybilgisi özelliğine ek olarak bilgiler soyağacı şeklinde alınabilecek. Peki e-Devlet'te soyağacı nasıl oluşturulur? İşte tek tıkla soyağacı oluşturma...

Yayınlanma: 07.09.2021 - 12:50
e-Devlet'te yeni hizmet: Soyağacı nasıl oluşturulur? İşte tek tıkla soyağacı oluşturma...
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri "soyağacı oluşturma" hizmetini uygulamaya açtı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün, e-Devlet üzerinden sunulan alt-üst soy sorgulama hizmetine gösterilen yoğun ilgiden yola çıkarak vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri "soyağacı oluşturma" hizmetinin uygulanmasına başlandı.

Bu hizmetle nüfus müdürlüklerine gitmeden elektronik ortamdan soyağacı oluşturulabilecek.

Yeni hizmetin duyurulmasının ardından yurttaşlar, e-Devlet üzerinden soyağacının nasıl çıkarılacağını sorgulamaya başladı. 

Peki, tek tıkla soyağacı sorgulama nasıl yapılır? 

E-DEVLET'TE SOYAĞACI OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?

Soyağacı oluşturma işlemi e-Devlet Kapısı ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabilecek.

E-Devlet Kapısından soyağacınızı oluşturmak için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma" hizmetini seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alabileceksiniz.

Ya da nvi.gov.tr adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçip e-devlet ile giriş yaparak ilgili hizmete ulaşılabilecek.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler