E vitamini katarakt riskini azaltıyor

Kabuklu kuruyemiş, ıspanak gibi E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketmenin katarakt riskini azaltabileceği belirlendi.

E vitamini katarakt riskini azaltıyor
Abone Ol google-news
AA
Yayınlanma: 25.05.2015 - 12:42

 

Çin'deki Çingdao Üniversitesi'nden bilim adamları, yaklaşık 250 bin kişinin katılımıyla yapılan E vitamini ve katarakt arasındaki ilişkiyi inceleyen 27 araştırmayı değerlendirdi.

Bilim adamlarının araştırması, E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa bağlı katarakt riskinin yüzde 27'ye kadar azalabileceğini ortaya koydu.

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın günlük alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladı.

Araştırmanın sonuçları "Public Health Nutrition" dergisinde yayımlandı.

E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve mısır yağı gibi besinlerde bulunuyor.

Katarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı. Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya çıkan hastalık dünyada tedavi edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler