"Eczaneler nüfusa göre sınırlandırılacak"

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, sürekli değişen ilaç verme koşulları, artan hizmet kapsamı ile bürokratik yükün azalması nedeniyle eczacıların yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, eczacılık yasasında yapılacak değişiklikle, eczane sayısının nüfusa göre sınırlandırılacağını bildirdi.

Yayınlanma: 13.05.2010 - 09:10
Abone Ol google-news

AKP'nin eczacı kökenli milletvekilleri İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ile Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, "14 Mayıs Eczacılık Günü" dolayısıyla eczanelerin sorunları konusunda TBMM'de bir basın toplantısı düzenlediler.

Mehmet Domaç, AKP'li milletvekilleri olarak Eczacılık Yasası'nda hazırladıkları değişiklikleri Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını ve yakın bir zamanda bu değişikliğin Meclis'e içinde birçok alanda değişiklik içeren maddeler bulunan "torba yasa" olarak geleceğini belirtti. Domaç, yapılacak değişiklikle şu bilgileri verdi:
"Eczacılar serbest eczacılar alanına yığılmış durumdalar. Bu yığılma ciddi sorunlar oluşturdu. Bu sorunlar da ancak yasanın değişmesiyle çözülebilecek. Yapılacak değişiklikler eczanelerin nüfusa göre sınırlandırılması, ikinci eczacı çalıştırılması ve mesleki eğitime devam zorunluluğu getiriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın hazırlayacağı bir torba yasayla bu sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz."

Eczaneler arasında büyük ciro farklılıkların yaşandığını bunların da sorun oluşturduğuna dikkat çeken Domaç, bu sorunun belli hastalıklarda kullanılan ilaçların eczaneler arasında sıralı dağıtımı ile çözülebileceğine işaret etti.

Eczanelerin genel durumu hakkında da bilgi veren Domaç, Türkiye'de 33 bin eczane bulunduğunu, 24 bin eczanenin serbest ve kendi işini yaptığını kaydetti.

Domaç, "Bunlardan, 2 bin 500'ü Sağlık Bakanlığı'nda, 900'ü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, 800'ü üniversiteler ve eczacılık fakültelerinde, 650'si sanayide, 500'ü ecza depolarında, 200'ü serbest eczanelerde, 150'si askeri eczacı ve 100'ü Ar-Ge merkezlerinde çalışıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler