Efes salonsuz kalmak üzere

Son bir yıldır Türkiye ve Avrupa’daki performansı ile zirve yapan Anadolu Efes, salonsuz kalmak üzere. Arif Kızılyalın yazdı

Yayınlanma: 20.12.2019 - 14:15
Abone Ol google-news

Türk basketboluna Merter’deki mütevazı salonundan Tamer Oyguç’tan, Ufuk Sarıca’ya, Hidayet Türkoğlu’ndan, Cedi Osman’a kadar sayısız yıldız kazandıran Lacivert-Beyazlı ekip, yaklaşık 45 yıllık ‘evi’den çıkıyor. Temmuz ayının ilk gününden sonra tahliye işlemleri başlayacak. Peki Efes nerede konuşlanacak, nerede çalışacak, yarının yıldızlarını nerede yetiştirecek? İşte bu sorular sadece kulübün değil, basketbolseverlerin de kafasını karıştırmış durumda. Merter’deki arazinin imara açılması sonrası önce bira fabrikasının kapanması, sonrasında da salonla ilgili ‘yıkım’ kararının alınmasının ardından Efes kurmayları bir dizi görüşmeler yapmışlardı. Fenerbahçe’nin Ülker’le sponsorluğu döneminde Ataşehir’de oluşturduğu basketbol üssü gibi İstanbul’un 39 ilçesinden birinde yeni bir basketbol yaşam alanı için proje hazırmayan kulüp yetkilileri bu konuda henüz net bir adım atılamadığını ve sürenin gün geçtikte kısaldığını belirttiler. Özellikle tapusu İBB’de üst kullanım hakkı TBF’de olan Sinan Erdem Spor Salonu’nun arkasındaki boş alana, iki dev antrenman tesisinin yapılabileceği ihtimali ise Anadolu Efeslileri heyecanlardırmış durumda. Konunun İBB ve Bakırköy Belediyesi’nin de gündeminde olduğu öğrenilirken, Efes’in geçici olarak başka tesisleri kullanması da alternatifler arasında yer alıyor.

Konuyla kulüp yönetimi ve Genel Menajer Alper Yılmaz ilgilense de Ergin Ataman da doğal olarak salonun meselesinin takipçisi. Ünlü koç, salon sayesinde gidecekleri bölgede basketbola farklı bir ilginin doğacağını savunuyor. Haksız da değil Ergin Ataman. “Türkiye’de yeniden Anadolu Efes sevgisi oluşturduk. Güzel basketbol oynayoruz ve fair-play içinde bizi destekleyen taraftarlarımız var. Eğlenerek izleyen seyirci kitlemiz var. Avrupa’da her branşta eşi az görülen bir olay; seyirci ortalamasını 3 binden 10 bine çıkarıyorsunuz. Ancak salonumuz yıkılıyor, yeni bir salona geçip orada basketbol yaşam alanı yaratmak istiyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Spor Bakanımızdan ve Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, Sayın İLçe Belediye Başkanlarımızdan destek bekliyoruz” diyor ünlü antrenör. Ataman, bu yılki performanslarını da değerlendirmekten geri kalmıyor: “İlk 14 haftada hakikaten müthiş bir basketbol oynadık. Deplasmanda oynadığımız 8 maçın 7’sini kazandık. Avrupa Ligi’nde bu başarılar kolay değil. Lider durumdayız. Gerek Türkiye’de gerek Avrupa’da gerekse dünyada takdir topluyoruz. Organizasyonumuz NBA havası içinde geçiyor. Takımımız NBA’de oynasa play-off’lara kalacak basketbol oynuyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler