"En başarılı takım Bursaspor"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sezon sonunda sonuç ne olursa olsun, ligin en başarılı takımının Bursaspor, en başarılı teknik direktörünün de Ertuğrul Sağlam olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 13.05.2010 - 08:52
Abone Ol google-news

Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Bursaspor'un bu sezon çok başarılı bir performans ortaya koyduğunu ifade etti.

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin, Bursaspor'a oranla daha avantajlı olduğunu kaydeden Denizli, ''Biz son haftadaki Bursaspor maçında kendimiz gibi oynayacağız. Alacağımız sonuç ne olursa olsun, lig nasıl biterse bitsin bence en başarılı takım Bursaspor, en başarılı hoca da Ertuğrul Sağlam'dır'' dedi.

Bursaspor'un ligi ikinci bitirmesi halinde bile kutlama yapacağının hatırlatılması üzerine Denizli, ''Bursaspor'un o kutlamayı yapması lazım, çünkü bunu hak etti. Hem Fenerbahçe'nin hem de Bursaspor'un işi zor. Çünkü iki takım da kendileri gibi güçlü olan Trabzonspor ve Beşiktaş ile karşılaşacaklar. Fenerbahçe bir adım önde görünüyor, çünkü iki maç berabere de bitse şampiyon olacaklar'' ifadelerini kullandı.

 

Hayal kırıklığı yaşadığı maçlar

Mustafa Denizli, bu sezon en çok hayal kırıklığı yaşadığı maçların sorulması üzerine de, ''En fazla, deplasmanlarda oynadığımız Gaziantepspor ve Ankaragücü maçlarında hayal kırıklığı yaşadım'' dedi.

Siyah-beyazlılar, Gaziantepspor karşısında 2-0 mağlup olmuş, Ankaragücü ile de golsüz berabere kalmıştı.

Ligin kırılma noktaları ile ilgili bir soruya da Denizli, ''Ligde takımların grupsal performanslarının yanı sıra, çevresel faktörler de önemli. Örneğin hakemlerin verdiği, vermediği kararların tüm ekiplere eşit dağılması halinde fazla bir sorun yaşanmıyor. Kaçan goller, kaleci kurtarışları ve hakem hataları bu süreçte etkili olabiliyor'' diye cevap verdi.

 

"Bir transfer için 4'ünü göndermemiz gerekiyor"

Yabancı futbolcu transferiyle ilgili bir soruya, ''Bir transfer için kadrodaki 4 oyuncuyu göndermemiz gerekiyor'' yanıtını veren Denizli, transfer konusunda yönetimle görüş ayrılıklarının bulunmadığını ifade etti.

Yöneticilerle birlikte uyguladıkları bir transfer politikası bulunduğunun altını çizen Denizli, şöyle devam etti:

''Her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Transfer politikamızı belirlerken, almayı düşündüğümüz futbolcuları veya teklif gelmesi halinde gönderebileceklerimizi görüşüyoruz. Bu kadroda yer alan her futbolcunun bir değeri vardır. Satış opsiyonu yüzde 100 kapalıdır diyeceğimiz futbolcu yok. Bu konuda kesin bir set koymadık. Futbolcularımıza talepler gelebilir, geliyor da. Haberler abartılı yapılıyor. Yöneticilerle görüş ayrılığımız yok. Sadece bir sıralama var ve bunun takip edilmesi gerekiyor.''

 

"Bize de Batuhan'a da haklıszlık"

Batuhan'ın Eskişehirspor'a transferini televizyondan öğrendiği yolunda haber yapıldığını kaydeden Denizli, ''Bu hem yönetimimize, hem bana, hem de Batuhan'a yapılmış bir haksızlıktır. Batuhan gibi her futbolcumuzun bir değeri vardır. Düşündüğümüz değeri hangi takım getirirse verebiliriz. Yönetimle gidecek, gelecekler konusunda ortak davranırız'' ifadelerini kullandı.

 

"Havalimanı karşılamaları baskı yaratıyor"

Denizli, bazı yıldız futbolcuların Türkiye'ye gelip başarılı olamadıklarının belirtilmesi üzerine, ''O futbolcular havalimanında büyük sevgi gösterileriyle karşılanıyor. Bu da futbolcu üzerinde baskı yaratıyor. Taraftarın bu denli beklentisi bazı futbolcuları olumsuz etkileyebiliyor ve bu baskıyı aşamıyorlar'' şeklinde konuştu.

 

"İran takımının teklifi yeni değil"

Mustafa Denizli, bir İran kulübünün kendisine teklif yaptığı haberinin yeni olmadığını, bu teklifin 5-6 aylık bir geçmişi bulunduğunu söyledi.

Mustafa Denizli, sakatlığı süren Ferrari'nin Bursaspor maçında forma giyemeyeceğini, Sivok'un ise oynayabileceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler