Ensar'la bağlantısını itiraf eden tecavüzcü öğretmene 508 yıl ceza verildi

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunan ve Ensar Vakfıyla bağlantısını itiraf eden tecavüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl ceza verildi. Büyüktürk'ün mahkemedeki son sözleri “Ensar da KAİMDER de istediğini aldı, arada beni kurban ettiler” oldu.

Yayınlanma: 20.04.2016 - 09:07
Abone Ol google-news

Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklandı. Ensar Vakfı'yla bağlantısını kabul eden tecavüzcü öğretmene toplamda 508 yıl 3 ay ceza verildi. İlk duruşmada biten davada mahkeme herhangi bir indirime gitmedi.

Duruşmayı takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi avukatları sanık öğretmen Muharrem Büyüktürk’ün davadaki son sözlerini aktardı: “Ensar da KAİMDER de istediğini aldı, arada beni kurban ettiler.”

Dava sonrası Ensar Vakfı'ndan açıklama: Hukuki süreç başlatacağız

Karaman'daki davaya tepkiler çığ gibi: Ensar'ı aklamak için tek celsede bitirdiler

Ensar davasında çıkan karara CHP'den ilk açıklama

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Sanık öğretmen duruşma salonunda... İşte ifadesi;

-'Tacavüzcü öğretmen' duruşma salonuna getirildi, iddianame okundu.

- Sanık öğetmen Muharrem Büyüktürk ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti

-"Ben yapmadım. polisler çocukları yanlış yönlendirmiş... Polis bana baskı uyguladı. ‘Sen anlat burada ceza almazsın’ dedi. 

-Eşcinsel değilim, tutuklamasınlar diye öyle söyledim, kimseye tecavüz etmedim... Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını benim üzerime atıyorlar" (İddianameden basına yansıyan bir haberde Muharrem Büyüktürk’nin çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiği belirtilmişti).. 

-Çocuklara porno izlettirerek cinsel istismarda bulunduğu belirtilen Büyüktürk, "Çocuklar fen dersinde hayvanlarda üremeyi sordular, bende google ve youtube video açtım" dedi...

-"Polis seni sadece Adana'da hastaneye yatırırlar" dediği için önce iddiaları kabul etmiştim... Ben sadece öğrencilerimin ve velilerin olduğu ortamda yargılanmak istiyorum...

-Kitap okuttum, tiyatro oynattım. Hakkım gasbediliyor..

-Babasız büyüdüm, çocuklardan birisi de babasız büyümüştü. Onlara adeta baba gibi yaklaştım. O çocuğu üvey babasından korudum. Çocuklara ders vermeyi defalarca bırakmak istedim ancak aileler beni bırakmadı..

-Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum...

- Ensar Vakfı ve KAİMDER avukatları dosyayı incelemek için ek süre istedi.

-Sanık Muharrem Büyüktürk: Bana komplo kuruldu.

VİDEO | Karaman Barosu Başkanı'ndan karar sonrası açıklama


Sanık öğretmen Ensar'ı yalanladı

Ben Ensar Vakfı ve Kaimder yurtlarında tek sorumluydum...

Ensar Vakfı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada öğretmeni2013 yılında 5 aylık bir süre için gönüllü olarak vakfın şube merkezinde etüt öğretmenliği yaptığı söylenmiş; olayla ilgili haber yapanlar ve konuyu gündeme getirenler ise linç kampanyası başlatmakla suçlanmıştı. Vakıf açıklamasında şu satırlara yer vermişti: "Bu iğrenç olayı kullanarak Vakfımızın adını karalamaya çalışan, itibar suikastı için tüm çirkefliklerini ortaya saçan kötü niyetli kişi ve gruplara yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz."

-Avukat sanık öğretmenin beraatini istedi...

-Karaman davasında 'Tanık'lar: Sanık çok sevilen, saygıdeğer biri.. çocukları çok seven biri, çocuklar da onu çok seviyordu'

-Avukat Ütebay: Sanığa ait bilgisayar kayıtları suça dair ciddi emareler taşıyor.

-Avukatların soruşturmanın genişletilmesi talebi reddedildi.

-Katılanlar vekillerinin Ensar, Kaimder, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunma istemlerinin reddine, kapalılık kararının kaldırılmasına karar verildi.

-Karaman sanığına son sözleri soruldu: Ben kurban oldum, suçsuzum

Salonda tepki çeken talep

-Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu duruşmaya avukatlık cübbesiyle gelerek, 'çocuklar adına buradayız' dedi. 

-Davaya 'mağduruz' diyerek müdahil olmak isteyen Ensar Vakfı ve KAİMDER salonda tepkiyle karşılandı.

-Adliye önünde; şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok, tecavüzü örtbas edemezsiniz, Takipteyiz sorumlulardan hesap soracağız' pankartaları de dikkat çekerken grup hükümet aleyhinede slogan attı. 'Cinsel istismarı' protesto eden kadınlar adliye önünde oturma eylemi başlattı..

-Barolar ve katılma talebi olan kurumlardan avukat isimleri alındı... Baroların ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahillik talebi kabul edildi.

Ensar Müdahil

-Onlarca çocuk derneği, milletvekili ve siyasi partinin müdahillik talebi reddedilirken; Ensar Vakfı'nın "mağdur oldukları" gerekçesiyle yaptığı talep kabul edildi. STK (Sivil Toplum Kuruluşları)'lar ve vekiller itiraz etti...

-Duruşma salonundan vekiller çıkarıldı...

-Davayı takip edecek olan avukatların isimlerinin okunup içeri alınması 45 dakika sürdü.. 

-Karaman Cumhuriyet Savcısı Murat Ünlü'nün hazırladığı ve 14 sayfalık iddianame okundu.

-Mahkeme Başkanı: Gizlilik önemli çocukların aileleri bile bilmiyor, bilmelerini uygun görmedik.

-'Bugün karar verebilirim, benim kararım hazır' diyen Mahkeme Başkanı çark etti: Karar hazır demedim, dosya hazır dedim...

Avukatlar isyan etti: Soru soramadık, dosyayı bilmiyoruz, yargılamayı bile duyamıyoruz 

Tecavüzcü de Ensar Vakfı Başkanı da cübbesiyle salonda...

Duruşma öncesinde, peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocuklar dinlendi ve ifadeleri alındı. Ereğli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Muharrem Büyüktürk'ün, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılması bekleniyordu. 

Müdahil avukatlardan Ankara Barosu'na kayıtlı İmdat Balkoca, sanık Muharrem Büyüktürk'ün gece adliyeye getirildiğini söyledi.

ENSAR VAKFI TABELASINA KAMUFLAJ

Duruşma nedeniyle kentin girişlerinde polis, kente giren araçları durdurup , tek tek kimlik kontrolü yapıldı ve üst aramasından geçirildi. Adliye çevresinde yaklaşık 3 kilometrelik alan ise polis tarafından demir bariyerlerle çevrildi.

ADLİYE ÖNÜNDEN FOTOĞRAFLAR

İddianamede adı geçen Ensar Vakfı'nın, Karaman Şubesi binasındaki tabelalar ise binaya Türk bayrağı asılarak kamufle edilmeye çalıştı.

Adliyeye girmek isteyenler sabahın ilk saatlerinden itibaren kimlik ve üst aramasından geçirilerek içeri alınmaya başlandı. Adliye önünde, çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis ekipleri ve TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi alındı.

VALİLİKTEN YASAKLAMA

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yasaklandığınıresmi internet sitesinden duyurdu.

Kadınlar tüm engellemelere rağmen adliye önündeledi.

Karaman'daki tecavüz olayında iğrenç ayrıntılar: Seni Allah rızası için seviyorum

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler