Erdoğan ailesinin kuracağı üniversitenin öğrenci yurdu

Başbakan’ın kızı oğlu, damadının ağabeyi, oğlunun kayınvalidesi, eniştesi ve kızının eltisinin yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından satın alınan arazinin fonksiyonu değiştirilerek İBB tarafından "Sosyal Kültürel Tesis Alanı” ilan edildi.

Yayınlanma: 04.12.2013 - 17:40
Abone Ol google-news

Fatih Mevlanakapı Mahallesi’nde, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nda “Parklar ve Dinlenme Alanı”nda kalan parsele inşa edilen kaçak öğrenci yurdu yasal hale getirilip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının yönetim kurulu üyesi olduğu vakfa devredildi.  Kısa süre içinde  el değiştirerek Başbakan’ın kızı oğlu, damadının ağabeyi, oğlunun kayınvalidesi, eniştesi ve kızının eltisinin yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından satın alınan arazinin fonksiyonu değiştirilerek İBB tarafından  Sosyal Kültürel Tesis Alanı” ilan edildi.

Arkeolojik sit alanında kalan bin 497 metrekare yüzölçümüne sahip parselin bin 333 metrekarelik kısmı 3 Ekim 2013 tarihinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından alındı. Vakıf satın aldığı arazinin imara açılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundu. Talep jet hızıyla 20 gün içinde İBB Meclisi’nin gündemine geldi. 24 Ekim günü yapılan İBB Meclis oturumunda söz konusu parselin Sosyal Kültürel Tesis Alanı’na alınmasına ilişkin 1/5 bin ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği teklifi görüşüldü.

Değişiklik teklifi, yeşil alanları korumakla görevli olan Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü tarafından kamu yararı gözetildiği gerekçesi ile uygun görüldü. Ulaşım Planlama Müdürlüğü ise gerekli yola terk işlemlerinin bedelsiz yapılması, otopark ihtiyacının kendi parseli içinde karşılanması, 2 bodrum katın çevreye hizmet edecek otopark alanı olarak ayrılması, 1/1000 uygulama imar plan tadilatı aşamasında kendilerinden tekrar görüş alınması koşulunun yerine getirilmesini istedi ve “Plan bütünlüğü içerisinde değerlendirin” dedi. Plan değişikliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından uygun görülerek meclise havale edildi. CHP grubunun ret oyu kullandığı değişiklik AKP’li üyelerin oyları ile kabul edilerek bir yeşil alan daha imara açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon