Erdoğan: Akkuyu Nükleer Santrali için cebimizden para çıkmıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 'Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi' toplantısında yaptığı konuşmada, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali için cebimizden para çıkmıyor" dedi.

Yayınlanma: 09.04.2018 - 15:32
Abone Ol google-news

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin tanıtımı ve teşvik belgesi dağıtım töreni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kaltılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Binali Yıldırım, orta ve yüksek teknolojiye sahip 23 projenin gerçekleştirileceği illerin bazılarının İstanbul, Sakarya, Malatya, Niğde, Kayseri, İzmir, Siirt, Edirne, Ankara, Bursa, İnegöl ve Osmaniye olarak belirlendiğini söyledi ve şunları kaydetti:

169 bin vatandaşa istihdam sağlayacak.

İhracatımız 2016 yılının son çeyreğinden itibaren yükseliyor ve 160 milyar dolar seviyesine geldi. Orta vadeli hedefimiz üzerinde 169 milyar dolar üzerinde ihracata ulaşacağız.

Bu başarı çalışkan iş adamı ve genç çalışkan girişimcilerimize aittir. Bu başarı genç nüfusumuza aittir.

2018 yılı, 2017’den aşağı olmayacak. Yatırım ve ihracatlarla yol almaya devam edeceğimiz bir yıl olacak.

2018 yılı üretim ve yatırım yılı olacak. 2019’u ise atılım yılı haline getireceğiz

Eximbank’ı da ihracatta daha etkin kullanmaya başladık. Türk Eximbank’ı ihracatımızın yüzde 25’ine destek veriyor. 2018 için Eximbank’ı daha da güçlendiriyoruz ve böylece ihracatçımızı daha da desteklemiş olacağız.

Kim hangi gösterge ve tahmini yaparsa yapsın, biz üretmeye, ürettiğimizi satmaya devam edeceğiz.

Yatırım paketinin ülkemiz ekonomisine ve geleceğine hayırlı olmasını diliyorum.

"AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ İÇİN CEBİMİZDEN PARA ÇIKMAYACAK"

Yıldırım'ın ardından kürsüye gelen Erdoğan ise temeli atılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için para ödemeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

Ayın üçünde biliyorsunuz burada çok çok önemli bir adımı attık. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin temelini attık. Değerli arkadaşlar cebimizden para çıkmıyor. 22 milyar dolarlık bir yatırım. İnşallah 2023'te bunun ilk etabının açılışını yapacağız. Birileri bundan rahatsız oluyor. İşte Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ülkemize kazandırdığı kalitikasyonu, kariyeri yüksek gençler. Şimdi bu mühendislerimiz Rusya'da yetirşitiriliyor. 3 bin 500 istihdam, 10 bine ulaşacak. Bütün bunlar Türkiye'nin nereye gittiğini gösteriyor.

Akkuyu kapitülasyonu

Çarpıcı iddia: İki nükleer santral de yapılamayacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler