Erdoğan, Başçı’yı hasta etti

Erdoğan’ın Merkez Bankası’na yönelik sert eleştirileri sonra Babacan’ın istifa edeceği söylentilerinin ardından bugün de Başçı’nın görevini bırakacağı iddiaları geldi. TCMB Sözcüsü Başçı’nın makamına gitmediğini doğrularken sağlık kontrolü yaptırdığını söyledi.

Yayınlanma: 26.02.2015 - 16:14
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün TCMB ve TCMB Başkanı Erdem Başçı’ya dönük sert açıklamalarının ardından, Başçı’nın bu sabah makamına gitmemesi istifa söylentilerini artırdı. TCMB Sözcüsü Yücel Yazar tarafından yapılan açıklamada “Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bugün sağlık kontrolü yaptırdı, önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır, yarın öğlenden sonra görevinin başında olacaktır” denildi. Başbakanlık yetkilileri ise “Babacan ve Başçı’nın istifa ettiği iddialarını kesinlikle reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın dünkü açıklamalarının ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün akşam saatlerinde görüşmesi bir istifanın gündeme gelebileceği spekülasyonlarına neden olurken, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar daha önceden planlanan görüşmenin ana konusunun gelecek hafta New York’ta yatırımcılarla yapılacak toplantılar olduğunu belirtmişlerdi.

Erdoğan, dün yaptığı açıklamda, Merkez’in faiz konusunda yanlış yaptığını belirterek, bankanın “bağımsızlık zırhına sığınarak kendilerine tavır takınmaması” gerektiğini ve bu durumda “bankayı bir yerlerin nüfuz altına alıp almadığı” sorusunu yönelteceklerini söyledi.

TESKOMB heyetini kabulünde TCMB’nin önceki günkü faiz kararını değerlendiren Erdoğan, “Merkez Bankası lütfetti, politika faizinde ve faiz koridorunda çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Yıl boyunca yapılan indirimlerin hepsini topluyorsunuz 2.5 puan ediyor, halbuki geçtiğimiz yıl Ocak ayında bir kalemde 5.5. puanlık artış yapılmıştı. Hâlâ Ocak ayındaki artışın yarısı kadar dahi indirim yapılmış değil. Yani bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var, bir de bunu söyle” dedi. Bu sözler Erdoğan’ın 17 ve 25 Aralık 2013’teki operasyonlar aracılığı ile hükümete karşı darbe yapmakla suçladığı Gülen cemaatine atıfta bulunduğu şeklinde yorumlandı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler