Erdoğan, Gazze'ye gitmiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'a gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Gazze'ye geçmeyeceğini belirterek, "Şuanda Gazze ile ilgili ziyaretim söz konusu değil. Fakat Gazze ile ilgili ziyaret özlemimin olduğunu da açıkça söylemek isterim. En kısa zamanda da Gazze'yi ziyaret etmemin hasreti içerisindeyim" dedi.

Yayınlanma: 12.09.2011 - 18:36
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'a hareketinden önce İstanbul'da basın toplantısı düzenledi.  5 gün sürecek ziyaretinin ilk durağı olan Mısır'a Türkiye olarak her türlü desteğin verileceğini açıklayan Erdoğan, "Mısır'ın şu an içinden geçmekte olduğu bu kritik, bu zorlu süreçte Türkiye olarak, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu özellikle göstermemiz gerekiyor. Yapacağımız temaslarda, Türkiye'nin dostluk ve kardeşliğini güçlü bir şekilde vurgulama imkanımız olacak" dedi.
 

'Gazze'ye gitmeyeceğim'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan toplantıda bir gazetecinin "Ziyaretiniz sırasında Gazze'ye geçecek misiniz?" sorusuna, "Şuanda Gazze ile ilgili ziyaretim söz konusu değil. Fakat Gazze ile ilgili ziyaret özlemimin olduğunu da açıkça söylemek isterim. En kısa zamanda da Gazze'yi ziyaret etmemin hasreti içerisindeyim" yanıtını verdi.
 

'Tahrike neden olabilir'

Başbakan Erdoğan, Tahrir Meydanı'nda bir konuşma yapıp yapmayacağına dair bir soru üzerine ise, "Tahrir meydanının hemen yanında Arap Ligi'nde konuşacağım. Ama Tahrir Meydanı'nda şuanda yapılacak bir konuşma tarafımdan takdir edersiniz ki bu özellikle buradaki herhangi bir tahrike de neden olabilir. Biz bu görüşmelerimizi, bu konuşmalarımızı tabii ki Mısır'ın geleceğini sıkıntıya sokmadan ve Mısır'daki yeni değişim, dönüşüm sürecini gerçekten gerek Arap Ligi'nde yapacağımız konuşmayla ki, zaten bunu bütün gün televizyonlar verecek. Tüm Mısırlı kardeşlerim inanıyorum ki bu vereceğimiz mesajlarımızı dinleyeceği gibi bunun yanında dünyada bunu takip edecek" şeklinde konuştu.

'Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyacağına inanıyorum'

Hakkari'de terör örgütünce gerçekleştirilen saldırının hatırlatılması üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Tabi bunu çok açık ve net söylemek durumundayım, şu anda bölücü terör örgütü, çok çok yanlış bir uygulamanın içerisinde. Güvenlik güçlerimizin operasyonlarını durdurması temennisini ki, bunun tabi hiçbir güçlü bir zemini olamaz, sürdüren bu örgüt kendisi görüldüğü gibi, bırakın yaptıkları bu saldırıları, şimdi Şemdinli'deki bir düğün törenine katılmak suretiyle bu düğün töreninden, oradaki güvenlik güçlerimize, yani karakollarımıza, oradan roketatarlarımıza saldıracak kadar insanlıktan nasibini almamış bir noktadadır. Onun için burada ben Hakkarili vatandaşlarımın, Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyacağına inanıyorum. Fakat biz tabi, onların anlayacağı dille konuşmaya devam edeceğiz. Onu da özellikle söylemek durumundayım" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon