Erdoğan: Şu an Kobani düştü düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD'in saldırılarına değinirken 'Şu anda Kobani'de düştü, düşüyor, Suriye'de ve Irak'taki ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım' dedi.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 14:29
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Gaziantep'te bulunan İslahiye Çadırkent Konaklama Tesislerinde kalan Suriye'li sığınmacılarla bayramlaştı. Erdoğan yaptığı konuşmada uçuşa yasak bölge ilan edilmesi isteğini tekrarladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Buradan İslahiye'den tüm dünyaya bir kez daha duyurmak istiyorum. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye, kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında müteyakkızdır, hazırlıklıdır, donanımlıdır. TBMM, şu anda hükümetine, silahlı kuvvetlere gerekli olan yetkiyi 1 yıl süreyle vermiştir. Özellikle Suriye içindeki toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne karşı bir tehdite anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

- Batı'ya sesleniyorum. Havadan bombalamak suretiyle bu sorunlar çözülmez. İşte bir IŞİD terör örgütü çıktı. Bu Suriye'de güç buldu. Bunlar İslam adına 'Allahüekber' diyerek 'Allahükber' diyenleri öldürüyorlar. Müslüman müslümanı bu şekilde öldürebilir mi?



“ŞU ANDA KOBANİ'DE DÜŞTÜ, DÜŞÜYOR”

- Şu anda Kobani'de düştü, düşüyor. Üç şey istedik. Bir, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki, o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Ve eğit donat anlayışıyla Suriye'de ve Irak'ta orada ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım.

- Kardeşlerim sizleri burada en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisindeyiz. Buradan Islahiye'den tüm dünyaya bir kez daha duyurmak istiyorum. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında hazırlıklıdır, donanımlıdır. TBMM şu anda hükümetine silahlı kuvvetlere gerekli olan yetkiyi bir yıl süreyle vermiştir. Özellikle Süleyman Şah Karakolu'na yönelik bir tehdide anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

- Sınırımızın yanı başındaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Kobani olmak üzere Kürt kardeşlerimizin yaşadığı şehirlere yönelik saldırıları da dikkatle endişeyle takip ediyoruz. Şu anda ne yazık ki bakıyoruz Kobani'yle ilgili konuşanlar bir yandan tezkereye karşı çıkıyor, hem de Kobani'ye Türkiye'nin iç siyaset malzemesinin çözüm sürecinin de şantajı haline getirmeye çalışıyorlar.

- Şunu da Islahiye'den söylemek istiyorum. Türkiye IŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar PKK terör örgütüne kadar karşıdır. Biz bu bölgede huzur istiyoruz. Bu topraklar kardeşlerinizin toprağıdır. Bu topraklar cömert insanların topraklarıdır. Elbette bir buçuk milyon insan içinde zaman zaman olumsuz işlerin içine girenler olabilir. Bunu tüm Suriyeli misafirlerimize teşmil etmek yanlıştır. Zaman zaman bazı haddini bilmeyenler ensar olma ruhunu anlayamamış bazıları olumsuz hareketler de sergileyebilirler. Bu da tüm milletimize teşmil edilmemelidir. Siz kendi arzunuzla topraklarınıza dönünceye kadar biz sizi misafir etmeye devam edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler