Erdoğan, Trabzon adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yaptığı konuşmada, "3-5 oy almak için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık" dedi.

Yayınlanma: 11.01.2019 - 17:11
Abone Ol google-news
<video:1198676>

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da Hayri Gür Spor Salonu'nda "AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı"nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''31 Mart seçimlerinde de Trabzon'un yine kendine tarihine asaletine yakışanı yapacağına inanıyorum. Trabzon ile beraber bütün Karadeniz'in dosta güven demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti'nin gönül belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum.

Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın tekrar siyasetçiye, siyaset kurumuna güvenlerini sağladık. 3-5 oy daha fazla almak için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık. Bizim davamız senlik, benlik davası değil memlekete hizmet davasıdır. Milli iradenin üstünde hiçbir fani güç tanımadan Türkiye'yi hayalleri ve hedefleriyle buluşturmanın kavgasını verdik.

''CHP GİBİ CUMHURİYET ADINA CUMHUR DÜŞMANLIĞI YAPANLARDAN OLMADIK''

İlkelerimizden, değerlerimizden, bizi biz yapan hasletlerden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam ettik. Birileri gibi seçimlerde birkaç oy fazla alabilmek için polisimizin, askerimizin, okul yolundaki gencecik evlatlarımızın hayatına kasteden çetelerle işbirliğine gitmedik. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? CHP ve benzerleri gibi Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden, demokrasi adına vesayet odaklarına selam duranlardan asla olmadık. 81 milyonun tamamını kucakladık.

İktidarlarımız döneminde Trabzon'a 30 katrilyon yatırım yaptık. Geçmişe bir bakın acaba laftan başka ne yapmışlar? Trabzon'a çağ atlattık.

''16 YILDA DÖNÜŞTÜREMEDİĞİMİZ YEGANE ALAN MUHALEFETİN ZİHNİYETİDİR''

16 yılda dönüştüremediğimiz yegane alan ülkemizdeki muhalefetin zihniyetidir. Milletimiz değişmiş ancak CHP alışkanlıklarını değiştirmeyi başaramamıştır. Bunlarda yalan bol. Kendini yenilemek yerine yalan iftira ve hakaretle siyaset gemisini yürütmeye uğraşan bir CHP görüyoruz. Kimi zaman FETÖ'cülerin kimi zaman ajanlık yapan sözde gazetecilerin kendilerine servis ettiği dokümanlarla üzerimize geldiler.

Sadece bir alanda istediğimiz şeyi yapamadık; ülkemizdeki muhalefetin zihniyetini değiştiremedik. Orada başarısız olduk. Attıkları iftiralar nedeniyle tazminatlara mahkum oldular. Can çıkar, huy çıkmazmış. Bunlar da söylemlerini değiştirmek yerine yalan siyasetinde ısrar ediyorlar. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi, CHP'liler bir araya gelmişler partinin başındaki zatın yalanları için finans oluşturmuşlar. Onca hezimete rağmen halen yalan siyasetinden medet umuyorlar. Belli ki seçimlerden önce yalan destekleme fonu oluşturan CHP gerilim ve kutuplaştırma yapacak. 

CHP'nin ayrımclılık ve manipülasyon yapacağını bilin. Ama bizim görevimiz daima doğru ve dürüst olmaktır. Biz doğru olursak, CHP'nin ve avanelerinin iftiraları milletin aklını bulandıramayacaktır. Yine 31 Mart'ta tarihi bir hezimet yaşayacaklar.

Cumhur İttifakı ile birlikte karşımızdaki zillet ittifakını Sayın Bahçeli'nin ifadesi öyle benimki de illet ittifakı bu ittifaka karşı Cumhur İttifakı'nın zaferini ben şimdiden görüyorum." 

ADAYLAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi - Murat Zorluoğlu

Akçaabat -Osman Nuri Ekim
Araklı – Recep Çebi
Arsin –Muhammet Sait Gürsoy
Beşikdüzü – Harun Demirci
Çaykara – Hanefi Tok
Dernekpazarı – Mehmet Aşık
Düzköy - Yılmaz Ankara
Hayrat – Salih Öztel
Köprübaşı – Ali Aydın
Maçka – Koray Koçhan
Of – Salim Salih Sarıalioğlu
Ortahisar – Ahmet Metin Genç
Sürmene – Rahmi Üstün
Tonya – Osman Beşel
Vakfıkebir – Muhammet Balta
Yomra - İbrahim Sağıroğlu
Çarşıbaşı – Mümin Nuhoğlu (AK Parti olarak aday göstermiyoruz. Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayını destekliyoruz)
Şalpazarı – Refik Kurukız (AK Parti olarak aday göstermiyoruz. Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayını destekliyoruz)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler