Erdoğan-Trump görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın Türkiye’yi aşağılayan ve S-400’ler için yaptırım tehdidi içeren iki mektubu, Barış Pınarı Harekâtı ve Halkbank dosyası gündemdeyken ABD’ye gitti. Trump ve Erdoğan, bugün Beyaz Saray’da bir araya geldi. Erdoğan, Beyaz Saray'da resmi törenle karşılandı. Görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü.

Yayınlanma: 13.11.2019 - 20:09
Erdoğan-Trump görüşmesi sona erdi
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, saat 20.00 sıralarında Beyaz Saray'a geldi. ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump, Erdoğan ve eşini kapıda karşıladı. İki lider basına fotoğraf verdikten sonra içeri girdi.

Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi, 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine geçen Erdoğan ve Trump, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise karşılama konuşmasında “Basın toplantısında her şeyi anlatacağız” açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump ise "Türkiye çok iyi ürünler yapıyor, biz de iyi ürünler yapıyoruz. Türkiye ile (yıllık) ticaret hacmimizi geliştirmek istiyoruz. Şimdilik 20 milyar dolarda, bunu 100 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bunu hızlı bir şekilde yapabiliriz. S-400'ler hakkında konuşacağız, F-35'lerden bahsedeceğiz" dedi.

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye şu anda IŞİD'li savaşçıları yakından izliyor. Yaklaşık bir ay önce oraya girdiklerindeki durum oldukça karışıktı. Sonunda IŞİD'in liderini bulduk. Şimdi yeni liderlerinin peşindeyiz. Şu an iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Ben göreve geldiğimde çok farklı bir durum vardı, binlerce IŞİD'li vardı. Yakın zamanda Türkiye 100'den fazla IŞİD'liyi yakaladı. Türkiye'ye büyük saygı duyuyoruz."

SENATÖRLER DE KATILACAK

Öte yandan, çalışma yemeği şeklindeki heyetler arası görüşmeye senatörler de katılacak. Toplantıda Senatör Lindsey Graham'ın da olacağı öğrenildi.

Saat 22.00 sıralarında ABD Başkanı Trump, senatörlerle başka bir salonda bir araya gelerek özel bir görüşme gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon