Erkekler neden terkeder?

Çok güzel bir ilişki yaşadınız... Geleceğe dair planlar yaptınız, hayaller kurdunuz. Ama bir gün çekip gitti... Belki de sizi bırakıp gitti diye bitmeyen sorular sordunuz kendinize ve suçlu siz oldunuz. Ancak, sevdiğiniz erkeğin ayrılma isteğinin ardında başka nedenler de yatıyor olabilir.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 14:12
Abone Ol google-news

Bazen öyle bir sevgiye tutulursunuz ki, körkütük bağlanmışsınızdır... Bir kızın annesine benzemesi gibi alırsınız davranışlarını üzerinize, babanın yanındaymış gibi güvenli hissedersiniz. O, en güzel zamanların, acı-tatlı hatıraların ortağıdır. Sohbetlerinizin konusu, yazıların ilham kaynağı olur. Gün gelir herşey bir anda değişir. Bir zamanlar bir gülümsemesiyle rüya gibi gelen hayat, kabusa döner. Yasaklamıştır kendini size bir kere. Dönüp "Seni hâlâ seviyorum" diye bağırmak geçer içinizden. Dönemezsiniz, göremedikçe bağlanır, uzaklaştıkça yakınlaşırsınız. Ne onunla olacaktır ne de onsuz. "Gurur" ise tüm bunları içinde barındırıp bir görünüp bir kaybolan, kucağına gömüldüğünüz bir duygu olarak kalır. "Madem öyle niye?" soruları beyninizi kemirirken, kendinizi suçlamaya başlarsınız. Aslında nedenler farklıdır.

Sevdiğiniz erkek sizi neden terk etmiş olabilir? Ona ne yaptınız da sizden kaçtı? Terk edilmenin klasikleşmiş nedenleri olduğunu da unutmamak gerekiyor. İşte erkeklerin sizi terketmesi için çeşitli nedenler:

Bağlanma korkusu
: Sevgiliniz sizi terk etti diye, sizi sevmiyor anlamına gelmiyor.Erkekler bazen çok sevdikleri için bile bir kadını terk edebilirler.Bunun sebebi ise bağlanma korkusudur. Onu bir gün terk edeceğiniz ya da sizinle evlenirse mutlu olamayacağınızı düşünmüş olabilir. Size alıştığını fark ettiği anda sizden korkmaya başlar ve bu ilişkiyi uzatırsa bir zaman sonra sizsiz yaşayamayacağının farkına varır. Bu nedenle sizi terk etmiş olabilir.

Evlilik korkusu: Uzun süreli bir ilişki yaşıyordunuz ve artık evlenmenin vakti geldiğine inanıyordunuz. Fakat erkek arkadaşınız hazır olmadığını düşünüyor olabilir çünkü erkekler evlenmek için ilk önce hayatlarını düzene sokmayı planlar ve her zaman evliliğe daha geç hazır olurlar.

Cinsellik: Siz onun artık cinsel isteklerini karşılayamıyor olabilirsiniz.

Aşk bitmiş: Siz ona deli gibi aşık olabilirsiniz fakat o aynı hisleri paylaşmıyor olabilir. Sizden sadece hoşlanmış olabilir. Bu durumda sizinle uzun bir ilişki yaşamak istemez. Belki sizinle sadece cinselliği yaşamaktan hoşlanıyordur.

Hatalar: Birlikteyken yaptığınız ve o an için hiç önem vermediğiniz davranışlar karşınızdaki için önemli olabilir. Zamanı geldiğinde bunları değerlendirmeye alan sevgiliniz sizinle uzun süre birlikte olmanın imkansız olduğunu anlamış olabilir. Örneğin dağınık biri olmanız ya da arkadaşlarını eleştirmeniz, onun için ayrılık sebebi olabilir.

Dedikodu: Erkekler sürekli başka kadınların görünümleri ve yaptıkları hakkında konuşan kadınlardan hiç hoşlanmazlar. Kendilerini böyle kadınların yanında rahat hissetmedikleri gibi, bu davranışı çok da aptalca bulurlar.

Servet düşkünlüğü:
Hiçbir erkek esas çekici olan şeyin cüzdanı olduğu düşüncesinden hoşlanmaz. Hatta ‘ne iş yapıyorsun?’ sorusunu bile ‘ne kadar paran var’ diye algılayıp huylananına da rastlanır.

Kıskançlık: Bu, kadının kendi kendini bitirmeye başlamasıdır. Bir erkeğe yakın olmanın yollarından birisi ona özgürlüğünü vermektir.

Sürekli beraberlik: Bazı kadınlar yanlarında erkekleri olmadan bir şey yapamazlar. Ne sinemaya gidebilirler, ne de restorana. Yapacakları her şeyde erkeklere bağlıdırlar ve günde 10 kez ararlar. Bu tür davranışlar da erkekleri tam anlamıyla deli eder.

Eski aşkından konuşmak: Bir kadın sürekli eski ilişkisinden bahsederek yanındaki erkeğe ya onu yeterli bulmadığı ya da eski aşkını unutamadığı izlenimini verir. Bu da erkeğe edilecek en büyük hakarettir herhalde.

Dırdırcılık: Sürekli eleştiren ve hiçbir şeyi beğenmeyen kadınlar da erkekleri canından bezdirir.

Sızlanmalar: Sürekli bir derdinden bahseden kadınlar karşılarındaki erkeği yorar ve sıkarlar. Çünkü erkek, kadının problemini mutlaka kendisinin çözmesi gerekiyormuş gibi bir hisse kapılır.

Saçmalamak: Kuaförünün ne söylediğinden ya da başkalarının ne giydiğinden, nerelere gittiğinden bahsetmek ve daha kötüsü bunu sürekli kılmak yerine içinde kadın ve erkeğin birlikte ilgilenebileceği konu başlıkları bulmak daima daha iyidir.

Bekletmek: Bilinen en yaygın kadın hastalıklarından biri de bekletmektir. Bekletmeyi alışkanlık haline getiren kadınlara tavsiyemiz, bundan bir an önce kurtulmalarıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler