Evliliğinizin gerçekliğini ispatlayamazsanız...
Almanya'nın Leipzig kentinde bulunan Federal İdare Mahkemesi, bir Pakistan vatandaşının Alman vatandaşıyla evliliği sonucunda aile birleşimi vizesi alması davasında, "evliliklerinin gerçek olduğunu ispatlayamayan yabancılara aile birleşimi vizesi verilemeyeceğine" karar verdi.
Söz konusu Pakistan vatandaşının, Pakistan kökenli Alman iş arkadaşı ile evlendikten sonra ülkesinden Almanya'ya gelebilmek için aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunduğu, ancak başvurusunun reddedildiği bildirildi.
Berlin Yüksek İdare Mahkemesi, dava açan çiftlerden birinin yabancılar dairesine yanlış beyanda bulunduğu iddiası üzerine çiftin aleyhine karar verdi.
Federal İdare Mahkemesi de, Berlin Yüksek İdare Mahkemesinin kararını onaylayarak yapılan itirazı reddetti. Mahkemenin verdiği kararda, "çiftler sahte evlilik yapmadığını ve gerçek evlilik yaptığını kanıtlamakla yükümlüdür" denildi.
Avrupa Hukuku uzmanı avukat Ünal Zeran, yaptığı açıklamada, daha önce de Federal İdare Mahkemesinin, Almanya'da yaşayan bir yabancıya, yanına getirtmek istediği eşine Almanca bilmediği gerekçesiyle vize almasına izin vermediğini hatırlattı.
Zeran, "Federal İdare Mahkemesince verilen bu ikinci karar elbette olumsuz ve kötü bir karar. Yani çiftler evliliklerinin gerçek olup olmadığını ispatlamak zorunda kalacak. İspatlayamazlarsa onlara aile birleşimi vizesi verilmeyecek. Bu kararın eşlerde dil şartı aranması kararı ile aynı gün verilmesi de düşündürücü" dedi.
Bu karar ile Almanya'da devletin, ailenin ortak yaşamına izin vermediğini, bunun da Alman Anayasasına aykırı olduğunu ifade eden Zeran, "Elbette hukukçu olarak formalite evlilikleri doğru bulmuyorum. Ancak gerçek evlilik yaptıkları halde birçok çift, bilgi eksikliği ya da eğitim farklılıkları gibi nedenlerden dolayı, ilgili yabancılar dairesi tarafından kendilerine yöneltilen bazı soruları yanlış cevaplamakta ve bundan dolayı sahte evlilik yapıldığı yönünde suçlamalara maruz kalmaktadır. Bu nedenle yabancılar dairesi, çiftlere aile birleşimi vizesi vermemekte. Bu da Almanya'nın nasıl bir göç politikası uyguladığını gösteriyor" diye konuştu.
Hukukçu olarak kendisinin de buna benzer birçok olayla karşılaştığını kaydeden Zeran, bu tür durumlarda mutlaka bir avukat aracılığıyla yabancılar dairesine başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!