Ezgi'nin cenazesinde babanın isyanı: Türkiye'de en büyük silah kalem ve kağıt

Suruç'taki canlı bomba saldırısında ölen 20 yaşındaki Hatice Ezgi Saadet toprağa verildi.Saadet için ilk tören Ümraniye Cemevi'nde yapıldı.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 16:27
Abone Ol google-news

Suruç'taki canlı bomba saldırısında ölen 20 yaşındaki Hatice Ezgi Saadet toprağa verildi.
Saadet için ilk tören Ümraniye Cemevi'nde yapıldı. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ezgi'nin babası Ali Saadet, kızının Kobani'ye gitmek için Suruç'a gitmediğini söyleyerek, " Kalem ve defterden başka bir şeyleri yoktu. Bunların da silah olduğunu herkes biliyor zaten. Türkiye'de en ağır silah, kalem ve kağıttır" dedi.
 
Kadınlar taşıdı

Sivaslı Saadet ailesinin 3 kızından en küçüğü olan Hatice Ezgi Saadet'in tabutu dün akşam konulduğu cemevi morgundan kadınların omuzlarında çıkarılıp musalla taşına konuldu. Alevi dedesinin duasına avluyu dolduran yüzlerce vatandaşlar dualar ve alkışlarla eşlik etti.
 
Acılı baba cenazede konuştu

Cenaze töreni sonrasında Hatice Ezgi Saadet'in acılı babası Ali Sadet bir konuşma yaptı. " Ezgi yukarıdan sesleniyor" diyen Baba Saadet, "Ölen her arkadaşımın adına herkese 'hoş geldiniz, sefa getirdiniz' diyor. 'Beni diyor alkışlarla uğurlayın'. 'Biz diyor Suruç'a bir günlük için gittik' diyor. 'Kalem kağıt götürmeye gittik'. 'Oyuncak götürmeye gittik'. 'Bizden korktular'. '300 kişiden korktular' diyor. 'Biz' diyor 'toprağa düşüyoruz'. 'Siz bunu Milyona çıkartın' diyor. 'Arkadaşlarıma söyleyin' diyor. 'Biz büyüyeceğiz, bunları korkutacağız' diyor. Bunların korkuları da para etmeyecek. IŞİD'leri de para etmeyecek. Hiç kimse para etmeyecek. Ben kızımı uğurlarken sizleri saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.
 

3 km yürüdüler

Hatice Ezgi Saadet'in tülbent örtülen tabutu yine kadınların omuzlarında cemevinden çıkartıldı. Ezgi Saadet'in cenazesiyle birlikte yüzlerce vatandaş alkışlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Acılı anne Sunay Sadet güçlükle ayakta durdu. Yakınlarının desteğiyle yürüyebildi. Yürüyüş sırasında slogan atılmasına aile yakınları zaman zaman müdahale etti. Polis güzergah üzerinde önlem aldı.
IŞİD aleyhinde sloganların atıldığı yürüyüşe zaman zaman çevredeki vatandaşlar da destek verdi.  Bu arada yol boyunca önlem alan görevliler herhangi bir tatsızlığın yaşanmasını izin vermedi. Kalabalığa laf attığı iddia edilen bir kişi de görevliler tarafından kalabalığın arasından uzaklaştırıldı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Ezgi Saadet'in cenaze Ihlamurkuyu Çırçır Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

A
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler