Facebook videolardan para kazandıracak

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, videoların mobil cihazlardan izlenme oranı iki yılda yüzde 532 arttı. Facebook'un kullanıcılara yayınladığı video karşılığında para kazandıracağı öğrenildi.

Yayınlanma: 09.01.2015 - 10:07
Abone Ol google-news

Sosyal medya devi Facebook'tan yapılan açıklamada, insanların akıllı cep telefonları gibi mobil teknolojiler sayesinde paylaştıkları fotoğraf, video ve ikonlarla internet ortamında "yeni dünya dili konuştuğu", söz konusu dilin, kısa, zaman açısından da etkin ve güçlü mesaj iletilmesine olanak sağladığı belirtildi. Facebook'ta kullanıcıların izlenmelerden para kazanması halinde diğer bir video paylaşım sitesi Youtube'un işini zorlaşacağı söyleniyor. Facebook'un telif kurallarına uyan ve benzersiz videolara Youtube'un verdiği reklam payından daha fazla ücret vermenin hesaplarını yaptığı bildirildi.

YÜZDE 532 ARTTI

Açıklamada, eMarketer araştırmasına göre, yeni dilin en önemli öğelerinden videoların, mobil cihazlar yoluyla Facebook’ta izlenme oranının son iki yılda yüzde 532 arttığı ifade edildi.

2018'DE 14 KAT ARTACAK

Tüm mobil videolarda bu oranın 2018 yılına kadar 14 kat artmasının beklendiğine yer verilen açıklamada, Facebook'ta video izlemelerinin yüzde 65’in mobil cihazlardan gerçekleştirildiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler