Fadime Ayvalıtaş ölümünün birinci yılında anıldı

Haziran Direnişi şehitlerinden Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş, ölümünün birinci yıldönümünde İstanbul Çekmeköy’de bulunan mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 13.12.2014 - 18:06
Abone Ol google-news

Haziran Direnişi’nin ilk günlerinde Ümraniye'de yapılan eylemde araba çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş ölümünün birinci yıdönümünde anıldı. Anne Ayvalıtaş’ın oğlu Mehmet’e sarılı mezar taşı herkesi duygulandırdı.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gören Fadime Ayvalıtaş, geçen yıl 13 Aralık’ta Göztepe SSK Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Anne Ayvalıtaş’ın, oğlu Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili açılan davada yaşanan adaletsizlikle nedeniyle stres yaşadığı biliniyordu.

Oğluna sarılı mezar taşının başında yapılan anmada konuşan eşi Ali Ayvalıtaş, Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle kolunun kanadının kırıldığını ardından eşinin ölümüyle iyice sarsıldığını belirtti. Ayvalıtaş, konuşması sırasında 12 Eylül’de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’i de andı.

Ayvalıtaş, konuşmasını “Biz haram yemedik, yemeyeceğiz. Çocuklarımız bize yan yana gelmeyi öğretti. Bende onların başlattığı bu mücadeleyi büyüteceğim ve sonuna kadar onların açtığı bu yolda devam edeceğim” sözleriyle bitirdi.

Taksim Dayanışması sözcülerinden Ali Çerkezoğlu da yaptığı kısa konuşmada Mehmet Ayvalıtaş ve diğer Gezi şehitlerinin tarihe demokrasi şehidi olarak geçtiğini, Haziran Direnişi’nin de tıpkı Paris Komünü, 15-16 Haziran ve 1 Mayıs gibi büyük bir direniş olduğunu ve halkın laiklik ve özgürlük mücadelesi olarak tarihe geçeceğini belirtti. HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan Çağlar, Gezi şehitlerinin bıraktığı mirası devam ettireceklerini belirtirken, Avukat Ömer Kavilli de Ayvalıtaş’ın davasında yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekerek, mahkemenin bunu basit bir dosya olarak gördüğünü ancak onun her sayfasında Fadime Ayvalıtaş’ın acısının bulunduğunu belirtti. Kavilli, davanın takipçisi olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmalar sırasında abla Gül Ayvalıtaş ve aile yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Anmadan sonra Mehmet Ayvalıtaş’ın mezarına geçildi ve burada da bir anma yapıldı. Abi Muharrem Ayvalıtaş, herkesi kardeşinin davasına sahip çıkmaya çağırdı. Daha sonra Ataşehir Pir Sultan Abdal Cemevi’nde Fadime Ayvalıtaş için bir yemek verildi. Buradaki törene Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, gezi yaralısı Erdal Sarıkaya ve Aydın Aydoğan, HTKP, HDP, ÖDP, SODAP ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt katıldı.

MEHMET AYVALITAŞ KÜTÜPHANESİ

Yemeğin ardından Mehmet Ayvalıtaş’ın adıyla yapılan kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılıştan önce konuşan baba Ali Ayvalıtaş, oğlunun adıyla açılacak kütüphane nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti. CHP’li Öğüt de 12 Eylül’den sonra en büyük saldırının Gezi’de yaşandığını belirterek “bu saldırıya direnen halkın önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Berkin’in babası Sami Elvan da “Bizim isteğimiz özgür bir gelecek, bunun için yan yana gelmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Kütüphane açılışından sonra tören sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler