Faili meçhullerin nedeni devlet mi?

Meclis; darbeler, Ergenekon davası ve faili meçhullerle ilgili yeni bir girişime daha ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma: 11.10.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

İstanbul bağımsız milletvekili Ufuk Uras, darbeler, Ergenekon davası ve faili meçhullerle ilgili yeni bir girişimde bulunmaya hazırlanıyor. Uras, geçtiğimiz dönem Meclis Başkanlığı'na verdiği Ayışığı ve Sarıkız darbe girişimlerinin araştırılması için bir hamle daha yapacak.

İnternethaberden alınan bilgiye göre; "Darbecilerin peşini bırakmayacağım" diyen Uras, örtülü ödenek dosyasını da açmaya hazırlanıyor. Faili meçhul cinayetlerin örtülü ödenekle finanse edilmiş olabileceğinden endişe duyuyor.

Özden Örnek'in günlükleri, itiraflar ve ilişki ağları, Türkiye'nin yakın zamanda yeni bir darbenin eşiğinden döndüğünü ortaya çıkarmıştı. Ufuk Uras da ÖDP genel başkanlığını yürüttüğü dönemde, DTP'li 21 milletvekiliyle beraber darbe iddialarının araştırılması için Meclis Başkanlığı'na önerge verdi. Uras'ın gündeme taşıyacağı bir diğer konu da örtülü ödenek olacak. Uras, yaşanan faili meçhullere dikkat çekerek, 1990-2000 yılları arasında örtülü ödenek harcamalarının mercek altına alınması gerektiğini düşünüyor. "Suç örgütlerinin üzerine gidersek, finansmanını ortaya çıkarırsak, bir tuğlayı çekersek Berlin Duvarı nasıl yıkıldıysa bu örgütlerin duvarı da öyle yıkılır." diyor.
 

Ergenekon davası , Orhan Pamuk'u kurtardı

İki yıl önce öldürülen Hrant Dink'in davası sürüyor. Uras, Dink davasının da Danıştay cinayeti gibi Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istiyor. Davada adı geçen bütün unsurların Ergenekon davasıyla ilişkili olduğuna dikkat çeken Uras, "Bu dava Ergenekon'un içine konulmayacak da ne olacak? Eğer Ergenekon davası 2006 Haziran'ında açılmış olsaydı Hrant bugün yaşıyor olacaktı. Davanın açılmasıyla Orhan Pamuk'un canı kurtarıldı." diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler