F.Bahçe’de tehlike çanları

Disiplinsizlik diz boyu, bazıları torpilli, diğerleri yetim, bir kısım da fazla ciddiyetsiz.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 06:31
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de lastik patladı, patlayacak. Ramak kaldı. Bu hafta Sarı - Lacivertliler için belki de en zor hafta. Rakip lider Beşiktaş. Var olma maçı. Kazandı, kazandı. Kazanmadı işte o zaman tehlike çanları.. Son 6 haftanın dördünde çizilen performans çok kötü. Kayıp tam 10 puan. Haftalardır kötü olan Emenike devam ediyor, Diego iyiyken oyundan alınıyor. Emre, Caner, Gökhan, Volkan geçmiş sezonlara göre takımda ağırlık sağlayamıyor. İsmail Kartal ile yabancılar arasında iletişim eksikliği görülüyor. Galatasaray galibiyeti sanki futbolcuları şampiyon yaptı. Bu rehavet G.Birliği karşısında ağır yenilgiyi getirdi. İnsan sahada biraz top oynamaz mı? Bu ne ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk.

 

Yönetim görevini yaptı

Defalarca söyledim yine tekrarlayayım. O forma herkese nasip olmuyor. Volkan’a yediği gol hiç yakışmadı. Nasıl yaparsın böyle bir hatayı.. Galatasaray maçında Selçuk ve Yasin’in şutlarını kurtardığında “Volkan’dan başkası bu topları çıkaramaz” diye yazmıştım. Kaleci hem vezir hem rezil ediyor işte. Yönetim futbolcuların alacaklarını bir gün olsun sektirmedi. Ancak görünen o ki takımın yarısından fazlası aldıkları paranın karşılığını vermiyor. Disiplinsizlik diz boyu. Bazılarında doymuşluk, bıkkınlık var. Bazıları torpilli, bir kısım ise tam anlamıyla yetim...

 

İsmail Hoca'ya tavır mı?

Aldığım bir duyum takım içinde bazı isimlerin İsmail Kartal’ı kaale almadığı yönünde... Hoca ne yapsın? Israrlı şekilde bazı oyuncuları 11’de oynatması en büyük yanlışı diyebilirim. Ancak takımın tecrübeli oyuncularının son haftalarda Kartal’ı yalnız bıraktığını net biçimde gözlemliyorum. Başkan Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisi öncesinde bu hafta Samandıra’ya çıkarma yapacak. Şunu bilmek gerekir ki sadece derbiyi kazanmak yetmiyor. Fenerbahçe kredisini tüketti. Eğer şampiyonluğu istiyorlarsa kalan maçları kayıpsız geçmek zorundalar.

 

Emenike yürüyor

Yayıncı kuruluş Fenerbahçe’nin geliştirdiği pozisyonlardan birini yakalamış. Bunu gösterirken Emenike’ye dikkat diyor. Caner soldan G.Birliği yarı alanına iniyor, sağ taraftan Gökhan ve Kuyt içeriye koşuyor, Sow da ortadan savunmanın arasına sızmaya çalışıyor. Peki bunlar olurken Emenike ne yapıyor? İzlerken dondum kaldım. Ne mi yapıyor? Nijeryalı orta alanın birkaç adım önünde yürüyor. Yaşlı bir adam gibi. Top savunmanın içine düşüyor, Emenike hâlâ yürüyor. Pozisyon geçiyor, o hâlâ ortalarda ve bu kez dönen pozisyonun nasıl sonlanacağına bakıyor. Pes doğrusu. Emenike kafasında her şeyi bitirmiş.

 

Sezon sonu tufan

Başkan Aziz Yıldırım sezon sonunu bekliyor. Biliyorum ki çok kızgın ve bir o kadar da öfkeli. Eğer bu takım dördüncü yıldızı takmazsa gönderilecekler listesinde Emenike şimdiden birinci sıraya yerleşti bile. Diğerleri de hemen hemen belli gibi. Rakip takımların forvetlerine bakıyorum 15-16 arasında gol atanlar var. Ya Emenike? Gol sayısı henüz 4... Takımın yaş ortalaması yüksek, gidecek oyuncu sayısı da fazla olacaktır.

 

Kartal'a destek var

Aziz Yıldırım’ın, İsmail Kartal’ın imza törenindeki “Başarı İsmail Kartal’ın, başarısızlık Aziz Yıldırım’ındır” sözü, G.Birliği yenilgisi sonrası taraftarlarca çok fazla retweet alınca Fenerbahçe Kulübü resmi Twitter hesabından silinmişti. Aynı mesaj dün Twitter’tan tekrar yayınlandı. Sosyal medya departmanındaki bir çalışanın, kendi inisiyatifiyle mesajı sildiği açıklandı, kulüpten “Aziz Yıldırım aynı düşüncelerini bugün de teyit etmektedir” denildi.

 

Topal özel çalışıyor

Gökhan Gönül’ün sağ dizine yapışan tendonlarında ödem oluştuğu tespit edildi. Egemen Korkmaz’ın ise sol dizinde sıvı artışı olduğu saptandı. Her iki oyuncunun tedavisine başlandı. Sol dizinde ağrıları olan Mehmet Topal özel program dahilinde çalışıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler